Managed hosting door True

Auteur Auke Hulst

IBM bouwt een nieuwe supercomputer

IBM's nieuwste supercomputer doet 3,8 triljoen calculaties per seconde. Het Max Planck Society for the Advancement of the Sciences in Duitsland heeft hem besteld.

Nokia: Herroepen miljoenen mobieltjes

Een softwarefout die maakt dat mobieltjes niet kunnen functioneren onder 3G-netwerken, kon wel eens een nachtmerrie worden voor fabrikant Nokia.

Microsoft geeft toe na passport kritiek

Wie leest ze nog, die ellenlange gebruikersvoorwaarden? Toch maar doen, want Passport oude stijl had Microsoft de rechten over al je werk gegeven.

Opnieuw veiligheidslek Internet Explorer

Wie bestuurt daar mijn PC, als ik het zelf niet ben? Een hacker dus, die binnen kan komen door het zoveelste veiligheidslek in Internet Explorer.

Tweede beta Windows XP bevat nieuwtjes

De ontwikkeling van Windows XP, Microsofts nieuwe troef op de markt voor besturingssystemen, vordert gestaag.

Binnenkort meer duidelijkheid over TabletPC

Een prototype en speculaties, meer heeft Microsofts TabletPC nog niet opgeleverd. Maar binnenkort brengt Bill Gates hoogstpersoonlijk licht in de duisternis.

Novell knutselt lustig aan nieuwe Netware

Het duurt nog even voordat Novell NetWare 6.0 op de markt komt. Maar nu is al duidelijk dat het bol staat van de innovatie.

Vandaag eerste 1 Ghz mobiele chip

Het gaat slecht met de tech-branche. Maar dat weerhoudt Intel er niet van uit te pakken met de allereerste 1 GHz mobiele chip.

Riaa opent jacht op Napster-lookalikes

Napster is voorlopig geveld, maar voldaan is de platenindustrie nog niet. Opennap servers zijn het volgende doelwit van de platenbonzen.

Week van de waarheid voor Microsoft?

Is rechter Jackson zijn boekje te buiten gegaan? Dat zal een van de vragen zijn, die Microsoft deze week in haar beroep aan de orde zal…

AMD zet groot in met Hypertransport

Snellere overdracht van informatie in PC's, daar moet een nieuwe technologie, Hypertransport genaamd, voor zorgdragen.

Transmeta lanceert Linux voor Crusoe-chip

Linux in de binnenzak, dat belooft Transmeta. De chipfabrikant komt met een mobiele versie van het open broncode besturingssysteem.

Beveiliging draadloos LAN onder vuur

Afgelopen week liep het imago van draadloos LAN een gevoelige tik op. Onderzoekers aan de Universiteit van California en beveiligingsbedrijf Zero Knowledge Systems hebben onafhankelijk van…

Toekomst Linux geschetst op Linuxworld Expo

Hoe ziet de toekomst eruit voor Linux? Dat is de vraag waarop de Linuxworld Expo 2001 een antwoord probeert te geven.

AMD maakt Athlon geschikt voor notebooks

Over iets meer dan een maand brengt AMD haar paradepaardje Athlon ook in mobiele versie op de markt. Ruim een week geleden werd de Athlon door…

Open Source Development Lab opent de deuren

De open bron gemeenschap heeft er reikhalzend naar uitgekeken en nu is het zover. Het Open Source Development Lab is officieel van start gegaan.

Melissa nieuwe stijl tast Mac en Windows aan

Twee jaar na de eerste aanval van het gevreesde Melissa-virus waart een nieuwe versie rond over de digitale snelwegen.

AMD's Athlon uitgeroepen tot beste chip

Afgelopen week maakten de analisten van Microprocessor Report de winnaars van hun prestigieuze prijzenfestijn bekend. Met een aantal verrassende winnaars.

Clinton: "Ik hielp het internet groeien"

Bill Clinton hielp internet groot worden, aldus een werkgroep die door de president zelf in het leven is geroepen. Republikeinen zien het toch anders.

Amerikaanse internet-economie gegroeid

Tech-fondsen doen het slecht en de ene na de andere dot-com gaat over de kop. Toch is de Amerikaanse internet-economie afgelopen jaar onstuimig gegroeid.

Geheim product gaat wereld veranderen

Ginger gaat de wereld veranderen. Dat weten tech-giganten als Steve Jobs en Jeff Bezos zeker. Maar wat Ginger is, is nog strikt geheim.

Kabel minder bij nieuwe Iomega USB Zip Drive

Op zoek naar een extra stopcontact om je zip drive mee te voeden? Niet meer nodig. Iomega's nieuwste USB Zip Drive voedt zich via de computer.

Pentium 4 jammerlijke flop in eerste maand

Het moest je-van-het worden op het gebied van consumenten-chips. Maar na een maand lijkt de Pentium 4 vooralsnog op een jammerlijke flop.

Linux 2.4 kern (eindelijk) vrijgegeven

Beter laat dan nooit. Een jaar achter op schema hebben Linus Thorvalds en vrienden eindelijk de kern van Linux 2.4 vrijgegeven.

S3 Graphics werkt aan grafische chip sets

Sonicblue en Via Technologies gaan onder de naam S3 Graphics samenwerken aan het ontwikkelen van geïntegreerde grafische chip sets.