'Open source software' is goed geweest voor de nodige innovatie. Kom daar nog maar eens om bij Microsoft. Dat probeert zich overeind te houden door het…
Alhoewel ik de laatste vijf of zes jaar ook anders tegen object-oriëntatie (OO) aan ben gaan kijken, doe ik dat toch om een andere reden. Echter,…
In zijn discussiebijdrage 'Geen Franse bemoeienis met Amerikaanse misstanden' (Computable, 22 december 2000) stelt Wim van Velzen de inadequate wetgeving aangaande Internet-perikelen aan de kaak.
Kabelbedrijf AT&T zegt technisch niet in staat te zijn de kabel open te stellen voor iedere ISP. Te eenzijdig om klakkeloos in de krant over te…
Een aantal kleine, praktische zaken hadden al jaren geleden geregeld moeten worden. Basisvoorwaarden die absoluut nodig zijn om het Web ook voor kleinere ondernemende zielen toegankelijk…
De echte 'moeder van al die objectgeoriënteerde technieken' is Simula '67, en niet COM, meent Roelof Osinga. Deze taal inspireerde velen tot het schrijven van oo-talen,…
Hierbij een paar kleine aanvullingen op Teake Zuidema's artikel over Douglas Engelbart (Computable, 8 januari).
Dat de door noodzaak gedwongen strategie van Linux succesvol is, blijkt wel uit de enorme toename van vrije publiciteit.
De Linux-freeware is geen uitzondering als het gaat om het ontbreken van (volledige) garantie, betoogt Roelof Osinga. Ook Microsoft biedt slechts beperkte garantie.
Columnist Trude Maas heeft een lans willen breken voor vrijwilligerswerk. Dat is leuk, schrijft Roelof Osinga, echter alleen effectief indien de lezer vertrouwen heeft in de…
Hoewel Microsoft lage tijd tijdens de ontwikkeling heeft geclaimd dat NT van een micro-kernel voorzien zou worden, is dit nooit gebeurd. Ze zijn nooit verder gekomen…