Managed hosting door True

Auteur Dirk Ringenoldus

KPN praat met Telefónica over UMTS

KPN onderhandelt over UMTS in Duitsland met het Spaanse Telefónica Het bedrijf dat bijna een samenwerkingsvorm met KPN had gevonden.

KPN praat met Telefónica over Umts

KPN onderhandelt over Umts in Duitsland met het Spaanse Telefónica Het bedrijf dat bijna een samenwerkingsvorm met KPN had gevonden.

AT&T splitst Wireless-divisie af

AT&T heeft zijn belangrijkste divisie voor de toekomst, Wireless, afgesplitst en brengt haar als eerste bedrijfsonderdeel naar de beurs.

Geen investering meer in kabeltelefonie

UPC heeft in Amsterdam ondanks fanatieke belacties geen wezenlijk aandeel in het belverkeer. Dat komt voornamelijk omdat het nog steeds niet lekker zit met de kwaliteit…

British Telecom stelt Umts op Man uit

British Telecom wilde op Man Umts grootscheeps introduceren, maar de invoering is minimaal met drie maanden uitgesteld. De Europese twijfel neemt toe.

Telco's Denemarken en Noorwegen in gesprek

De Noorse Telenor praat serieus met TeleDanmark over een fusie die een omvang heeft van 18 miljard euro. Mocht de samensmelting lukken, dan vist de Zweedse…

Europa oneens aanpak Umts-schulden

Lidstaten van de Europese Gemeenschap zijn het fundamenteel oneens over een oplossing voor de noodlijdende telecombedrijven.

Antennebeleid mag niet soepeler

Het grootste deel van de Tweede Kamer ziet voorlopig niets in de voorstellen om het antennebeleid voor mobiele operators te versoepelen.

Paul Smits: KPN over 3 jaar weer boven Jan

Paul Smits, KPN-directeur, zegt dat hij vol vertrouwen is dat zijn bedrijf binnen drie jaar weer een kredietwaardering krijgt van één enkele A.

Europese Commissie: meer lucht voor telco's

De Europese Commissie wil de geldigheidsverklaring van Umts-licenties pas in te laten gaan zodra het netwerk operationeel is.

KPN wil af van zijn aandeel in Infonet

KPN verkoopt zijn stukje Infonet en naar verwachting zullen de andere eigenaren dat ook doen. Europese operators willen geld zien.

Amerika achter bij Europese ontwikkelingen

Echte verdeling van breedband-frequenties in Amerika gebeurt pas over achttien maanden. Eerst is nog veel geld nodig om de netten om te bouwen van analoog naar…

Vodafone laat veer van acht miljard

De Italiaanse vastenet-exploitant Enel heeft acht miljard korting van Vodafone gekregen op de koop van Infostrada in Italië.

KPN pleit voor één Nederlands Umts-net

KPN neemt de suggestie van Ben kennelijk serieus en pleit nu voor samenwerking bij de aanleg van het Umts-net.

BellSouth zet Nederland onder druk

BellSouth bezigt gespierde taal over een miljardenlening aan KPN om de Nederlandse overheid ertoe te bewegen niet moeilijk te doen bij haar deals met KPN Telecom.

Opta moet meer speelruimte krijgen

KPN heeft de touwtjes nog steeds stevig in handen. Hoewel de telco meent dat waakhond Opta overbodig is, blijkt het tegendeel waar.

Rustige start voor Umts in Japan

NTT Docomo start zijn Umts-dienst in Japan onder de naam Foma in mei. Maar er zijn nog vrijwel geen toestellen.

Mobiel bellen wordt goedkoper in Europa

De tarieven voor mobiel bellen in Europa gaan waarschijnlijk omlaag. Dit is een gevolg van nieuwe wetgeving op Europese schaal.

Motorola verkoopt zijn mobiel belang

Motorola gaat zijn deelnemingen in mobiele telecomaanbieders apart verkopen en niet meer bundelen in een afzonderlijk bedrijfsonderdeel.

Vodafone niet meer nummer 1 in UK

Vodafone, de grootste ter wereld in mobiele telefonie, is zijn positie als waardevolste bedrijf in Groot-Brittannië kwijtgeraakt.

Ben Verwaayen misschien weg bij Lucent

Ben Verwaayen geeft aan Lucent wellicht te verlaten. Hij wil de diepsnijdende sanering niet op zijn conto hebben staan.

Overname Time Warner kost AOL winst

AOL Time Warner heeft het afgelopen kwartaal een verlies van 1 miljard dollar geleden. "Het verlies van AOL Time Warner komt door de kosten die we…

Gprs laat nog even op zich wachten

Het kost maar een fractie van een Umts-net om de bandbreedte te verhogen, toch duurt de introductie van Gprs nog een jaar.

Siemens lacht Motorola en Nokia uit

Terwijl Motorola en Nokia doemdenken over de verkoop van mobiele telefoons, kijkt Siemens met pretoogjes naar zijn verkoopcijfers.

Prijzen 3G-netwerken in VS ook duur

De eerste grote veiling van vergunningen voor derde generatie mobiele telefoonnetwerken in de VS heeft ook hoge prijzen opgeleverd.