Managed hosting door True

Auteur Sjaak Smakman

Apple voorziet verliezen met winkels

Apple lijdt het komende jaar verlies op de exploitatie van de zeventwintig Apple Stores die eerder dit jaar zijn geopend.

Verio kondigt nieuwe ontslagen aan

Webhosting-gigant Verio heeft zijn 3.250 personeelsleden gisteren laten weten dat er volgend jaar meer ontslagen volgen dan tot nu toe zijn aangekondigd.

Juniper komt met winstwaarschuwing

De Amerikaanse computernetwerkbouwer Juniper Networks verraste gisteren met een winst- en omzetwaarschuwing.

Palm lijdt verlies van 54 miljoen

Met een verlies van 54 miljoen dollar over het tweede kwartaal is handheldspecialist Palm de sombere verwachtingen van de beursanalisten nog net voor gebleven. Die hadden…

Rechter stelt beslissing MS-schikking uit

De Amerikaans federale rechter Frederick Motz sprak zich gisteren nog niet uit over de schikking die Microsoft wil treffen met de particuliere pc-bezitters.

Sony vreest begin 2002 naweeën aanslag

De echte nadelige effecten van de aanslagen van 11 september zullen pas begin volgend jaar duidelijk worden.

Windows XP zo lek als een mandje

Windows XP blijkt niet zo veilig als Microsoft steeds heeft geclaimd.

'Bellen naar mobiel moet goedkoper'

Het bellen van een vaste naar een mobiele telefoon moet goedkoper worden, vindt de Opta, de toezichthouder op de telecommarkt.

'Chipbeveiliging voor eurobiljetten'

De eurobankbiljetten, in waarde variërend van 11 tot 1100 gulden, worden wellicht voorzien van microchips als extra beveiliging tegen valsmunters.

Ruco Industries schrapt tachtig banen

RUCO Industries schrapt ruim 80 van de 134 banen. Het bedrijf liet bij die mededeling gisteren weten dat gedwongen ontslagen niet zijn uitgesloten.

Emissie PinkRoccade ruim 40 miljoen waard

Met de uitgifte van 1,8 miljoen nieuwe aandelen haalde PinkRoccade gisteren bijna 43 miljoen euro op voor onder meer de aankoop van het Britse bedrijf Computeraid.

Unit 4 Agresso wil van Noorse beurs af

Unit 4 Agresso wil af van de beursnotering in Noorwegen die het vorig jaar kreeg na de verwerving van het Noorse Agresso.

'Geen rek in voorwaarden fusie HP-Compaq'

De voorwaarden voor de beoogde overname van Compaq door Hewlett-Packard worden niet meer veranderd. Dat hebben de financiële topmensen Jeff Clarke en Bob Wayman van beide…

Concurrenten Microsoft sluiten aan bij Sun

Opnieuw hebben zeven grote concerns zich aangesloten bij Suns alternatief voor Microsofts Passport netwerk-identificatiesysteem, het Liberty Alliance Project.

Hi-tech malaise stopt Keltisch Tijger

Piepend en krakend is de Ierse economie tot stilstand gekomen. De al tot Keltische Tijger omgedoopte booming economie, die vooral meedreef op de golf van it-investeringen…

Printrak levert eerste Omnitraksysteem

Printrak, een dochter van het Amerikaanse Motorola heeft zijn eerste Omnitraksysteem afgeleverd aan de politie van Slovenië.

Algen houden laptop aan de praat

Algen kunnen een groene energiebron worden voor laptops, mobiele telefoons, digitale camera's en wellicht ook auto's en bussen.

Motorola schrapt nog eens 4100 banen

Het Amerikaanse Motorla gaat na een verliesgevend vierde kwartaal nog eens 4100 banen schrappen. Dat maakte de gsm-maker gisteren bekend.

Tsmc meldt groei op chipmarkt

De Taiwanese halfgeleiderproducent Tsmc ziet de toekomst weer wat zonniger in.

'ING neemt belang van 10 procent in Auna'

ING Groep neemt een belang van ruim 10 procent in de telecomholding Auna. Dat meldde het persbureau Reuters gisteren.

Euronext start volgend jaar met it-index

Euronext introduceert p 2 januari twee nieuwe beursindexen: NextEconomy voor de it-sector en NextPrime, voor bedrijven uit de traditionele sectoren.

Philips denkt aan vertrek uit VS

Philips stopt in Amerika met consumentenelektronica als televisies, dvd-spelers en settop-boxen als de resultaten niet binnen een paar jaar aanzienlijk verbeteren.

PinkRoccade profiteert van emissie

De succesvolle emissie van 1,8 miljoen aandelen heeft PinkRoccade gisteren een koersstijging opgeleverd. Het bedrijf maakte gisteren bekend dat de uitgifte van 1,8 miljoen nieuwe aandelen…

Hi-tech verdwijnt uit Nasdaq top 100

Dertien grote namen uit de software- en telecomwereld moeten bij de jaarlijkse opschoning van de Nasdaq-index het veld ruimen.

Snelle fusie HP-Compaq in gevaar

Het wordt steeds onwaarschijnlijker dat Hewlett-Packard en Compaq inderdaad voor eind juni 2002 samen het grootste computerbedrijf ter wereld zullen gaan vormen.