Managed hosting door True

Auteur Ingrid Wolfslag

Bedrijven onderschatten noodzaak goede beveiliging

De huidige investeringen in it-beveiliging zijn niet voldoende om virusdreigingen aan te kunnen. Bedrijven zien niet in dat investeren in it-beveiliging noodzakelijk is.

Ordina neemt consultingspecialist Be Value over

Ordina neemt consultingbedrijf Be Value over. Met de overname wil Ordina zijn organisatie versterken op het gebied van consulting, maar ook systeemontwikkeling.

Bedrijven onderschatten noodzaak van goede beveiliging

De huidige investeringen in it-beveiliging zijn niet voldoende om virusdreigingen aan te kunnen. Bedrijven zien niet in dat investeren in it-beveiliging noodzakelijk is.

Duitse beveiligingsexpert kraakt rfid-paspoort

Een Duitse beveiligingsexpert heeft het rfid-paspoort gekraakt. Bovendien liet hij zien hoe makkelijk het is de rfid-chip die in het paspoort zit te klonen.

Google waarschuwt voor malwaresites

Google gaat waarschuwingsvensters laten zien voor twijfelachtige websites. Het wil zijn gebruikers zo bewust maken van sites waar kwaadaardige code in staat.

Spamsysteem wordt steeds slimmer

Terwijl spamfilters slimmer worden, gaan ook spammers steeds geraffineerder te werk. Tijd voor een andere aanpak, vinden de experts.

AOL schrapt banen voor gratis diensten

Ongeveer 5000 banen staan op de tocht bij internetaanbieder AOL. Het bedrijf wil het hiermee mogelijk maken zijn email-service, instant messenger en andere services gratis aan…

Apple breidt onderzoek naar resultaten uit

Apple breidt het onderzoek naar de eigen resultaten uit met de afgelopen vier jaar. De toekenning van opties moet nog verder onderzocht worden, meent de computerfabrikant.

Spammer versus spamfilter: strijd der gelijken

Het kat- en- muisspel tussen de spammer en het spamfilter blijft een oneindige strijd tussen gelijken. ‘Geleende’ technieken vormen de basis voor de wapenwedloop tussen de…

Microsoft ontdekt fouten in SBS R2

Microsoft roept Small Business Server release 2 terug. De update op SBS 2003 bevat niet-definitieve onderdelen, die voor problemen kunnen zorgen in het gebruik van de…

Ex-hackers ongewenst in beveiligingsmarkt

Hackers, crackers en spammers doen er goed aan geen legaal werk in de it-beveiligingswereld te zoeken. Beveiligingsbedrijven willen namelijk geen gebruik maken van de kennis van…

Chaotisch patchbeheer

Patchmanagement bij bedrijven is een chaos. Het aantal virusdreigingen neemt toe, maar organisaties zijn het overzicht over hun patchbeleid volledig kwijt.

Bedrijven kopen sneller hardware en telecom

Nederlandse it-beslissers denken aanmerkelijk langer na over de aanschaf van bedrijfsapplicaties dan over uitgaven aan hardware of telecomdiensten. Deze terughoudendheid vloeit voort uit zorgvuldigheid.

Patchmanagement bij bedrijven chaotisch

Met de toegenomen dreiging van virussen zou ieder bedrijf een goed overzicht van zijn patchbeleid moeten hebben. Dat is niet het geval. Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf…

CA koopt leverancier van disaster recovery software

CA breidt zijn software voor dataprotectie en -beheer uit met de aankoop van het in 1999 opgerichte bedrijf XOsoft. De prijs van de overname is niet…

Navteq-navigatiekaarten tonen snelheidscamera's

Gebruikers van Navteqs navigatiesystemen kunnen binnenkort snelheidscamera's spotten op hun route. Het bedrijf heeft Camera Alert aan de database toegevoegd.

FCC keurt belasting voor internettelefonie goed

Amerikaanse gebruikers van VoIP-diensten die contact maken met het publieke telefoonnetwerk moeten daarover belasting gaan betalen. Dat besloot de Federal Communications Commission (FCC) vorige week.

Orange Nederland zet breedbandinvesteringen stop

Orange Nederland stopt met zijn investeringen in zijn breedbandnetwerk (ADSL2+). Tot duidelijk is hoe de toegang tot breedbandinternet geregeld wordt in het vernieuwde netwerk van KPN…

Tele2 zet fusie met Versatel voorlopig in de ijskast

Tele2 heeft besloten de fusie met Versatel op te schorten. Enkele aandeelhouders zijn niet van plan hun aandelen te verkopen, waardoor Tele2 gedwongen is naar alternatieven…

RealOpen IT gekocht door De Nederlanden Compagnie

Dienstverlener DNC neemt RealOpen IT over. Aanblijvend directeur Bram Haasnoot stelt dat zijn bedrijf hierdoor slagvaardiger wordt. DNC's dochtermaatschappij Comise wordt onder RealOpen IT geschoven.

Microsoft komt ook met Ultimate-uitvoering Office 2007

In navolging van de Ultimate-uitvoering van Windows Vista krijgt ook Office 2007 een dergelijke overcomplete uitvoering. Microsoft zegt uit onderzoek onder klanten ontdekt te hebben dat…

Trojan mikt op openstaand gat in Word

Beveiligingsexperts hebben een nieuw virus ontdekt voor Microsoft Word. De Trojan wordt vanaf een vervalst (gespoofed) adres verstuurd. McAfee heeft het de naam BackDoor-CKB!cfaae1e6 gegeven.

Antispammer Blue Security gooit handdoek in de ring

Het Israelische Blue Security geeft de strijd tegen spammers op. Na een oproep van het beveiligingsbedrijf om spammers terug te spammen werd het financieel geruïneerd door…

Microsoft onthult zoektools voor bedrijven

Microsoft brengt nieuwe zoektools voor bedrijfsdata op de markt. Daarnaast komt de softwareproducent met nieuwe tools voor samenwerking middels Office Sharepoint Server 2007.

SSA Global gaat over in handen van Infor

ERP-leverancier Infor neemt Baan-moedermaatschappij SSA Global over. Met de overname is een bedrag van 1,4 miljard dollar gemoeid.