Woordenboek

Samen met de bezoekers van Computable.nl willen we een overzicht opbouwen van door de ICT-community gedragen definities van belangrijke ICT-begrippen. Als expert of geregistreerd gebruiker heb je de mogelijkheid om hieraan bij te dragen. Vervolgens kunnen andere bezoekers hierop stemmen om de beste definitie bovenaan te krijgen. Mis je een begrip in het overzicht, mail dan naar redactie@computable.nl. Voor inzendingen gelden de volgende regels:


- Houd je inzending zo beknopt mogelijk (geen voorbeelden etcetera).
- Voeg alleen iets toe als dit een duidelijke aanvulling of verbetering is.
- Ga geen discussies aan en verwijs niet naar eerdere aanvullingen.
- Beperk je uitleg uitsluitend tot het begrip waarop je reageert.
- De redactie mag ten alle tijden reacties aanpassen of verwijderen.


TCO

Door Gartner Group in het leven is geroepen financieel instrument om meer inzicht te krijgen in het totale bedrag, inclusief alle directe en indirecte kosten, dat een organisatie kwijt is aan ICT.

Verzamelnaam voor een reeks netwerkprotocollen voor het verpakken en adresseren van informatie voor transport over internet en de meeste andere netwerken.

Het vakgebied binnen testen, waarbij gebruik wordt gemaakt van testhulpmiddelen, ook wel testtools genaamd. Een testhulpmiddel is elke tool, waarmee het testproces ondersteund wordt.

Een methode waarmee ICT-systemen gestructureerd kunnen worden getest via een raamwerk van testsets, teststrategieën en testtechnieken. In 1995 ontwikkeld door CMG en nu beheerd door Logica.

Het methodische proces van het aantonen van afwijkingen tussen de werkelijke werking versus de verwachte werking van een (software)systeem.

Eenvoudige netwerk-PC die voor het uitvoeren van zijn taken sterk afhankelijk is van een centrale server.

Methode waarbij de beschikbare vrije ruimte in een storage area network wordt geoptimaliseerd.

Een aanpak voor het testen van software, ontwikkeld door IQUIP (nu Sogeti) in 2006 opgevolgd door TMap Next, concurrent van TestFrame.

Wereldwijd geaccepteerde standaard die organisaties helpt bij het bouwen, invoeren en gebruiken van de Enterprise Architectuur (EA).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2836 6.80
3 Jack Jansonius 369 6.80
4 Reza Sarshar 1437 6.75
5 Will Moonen 387 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 451 6.69
7 Pa Va Ke 1598 6.66


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.