Woordenboek Visual Basic

Samen met de bezoekers van Computable.nl willen we een overzicht opbouwen van door de ICT-community gedragen definities van belangrijke ICT-begrippen. Als expert of geregistreerd gebruiker heb je de mogelijkheid om hieraan bij te dragen. Vervolgens kunnen andere bezoekers hierop stemmen om de beste definitie bovenaan te krijgen. Mis je een begrip in het overzicht, mail dan naar redactie@computable.nl. Voor inzendingen gelden de volgende regels:


- Houd je inzending zo beknopt mogelijk (geen voorbeelden etcetera).
- Voeg alleen iets toe als dit een duidelijke aanvulling of verbetering is.
- Ga geen discussies aan en verwijs niet naar eerdere aanvullingen.
- Beperk je uitleg uitsluitend tot het begrip waarop je reageert.
- De redactie mag ten alle tijden reacties aanpassen of verwijderen.

Visual Basic (Visual Basic/VB.NET)

De naam van een reeks programmeeromgevingen, later programmeertalen, uitgebracht door Microsoft.

  • Hiermee samenhangend: VBScript, VBA, Visual Basic for Applications, Visual Basic 10, Visual Basic 9 ?>.Artikelen met als tag Visual Basic


GFI Software lanceert FixIT Scripts

GFI Software heeft een nieuwe, interactieve social community gelanceerd dat fungeert als een forum voor it’ers om over crowdsourced scripts te beschikken die it-problemen oplossen. Het FixIT Scripts-platform is ontwikkeld voor de GFI MAX managed services…

Applicatieontwikkelaars doen effectieve cursus

Ict-bedrijven sturen hun programmeurs, systeemontwerpers en (web)applicatieontwerpers naar opleidingen die snel effect sorteren, merkt ict-opleider Compu’Train. De cursus Visual Basic (VB)-inleiding is het populairst onder werknemers in het vakgebied application development en staat op nummer één…

Stopzetten ondersteuning VB 6.0 geeft problemen

Het stopzetten van de ondersteuning van Visual Basic 6.0 kan wel voor problemen zorgen bij bedrijven. Veel bedrijfskritische applicaties draaien nog in deze programmeertaal. En die kunnen wat Atos Orign betreft beter over naar het .Net…

Geen problemen bij stopzetten VB 6.0-steun

Vanaf april is er geen ondersteuning meer voor Visual Basic 6.0. Toch zijn er nog heel veel applicaties die draaien op deze programmeertaal. De gebruikersgroep VB Central denkt dat gebruikers het een logische stap vinden dat…

Microsoft: Java en Visual Basic verliezen van .Net

Volgens Microsoft lopen programmeertalen Java en Visual Basic (VB) terug qua populariteit door de opkomst van .Net. Dit blijkt uit intern onderzoek. Onderzoeksbureau Forrester stelt juist dat Java de populairste taal is voor zware bedrijfsapplicaties.

Visual Basic belangrijkste gereedschap voor databank en -applicatie

Bedrijven kiezen in Nederland vooral voor databases van leveranciers Oracle en Microsoft. Voor het ontwikkelen van toepassingen op die databases wordt meestal Microsofts Visual Basic gebruikt. Dat blijkt uit gegevens van ict-onderzoeksbureau Marketcap.

Visual Basic verliest aan populariteit

Bijna de helft van de ontwikkelaars die nu Visual Basic van Microsoft gebruiken, overweegt over de stappen op meer moderne tools. Dat blijkt uit een onderzoek dat in de Verenigde Staten werd gehouden.

Duitse studenten krijgen gratis Visual Basic

Maar liefst dertigduizend Duitse studenten krijgen van Microsoft een exemplaar van Visual Basic 6.0 Professional Edition.

Visual Basic for Applications losgekoppeld

Microsoft gaat de programmeertaal Visual Basic for Applications (VBA) in licentie geven aan professionele systeemontwikkelaars binnen bedrijven. Dat heeft het softwarebedrijf gisteren bekendgemaakt tijdens een Visual Basic-conferentie in Orlando.

Dunne client-applicaties met Visual Basic en Java

In het dunne client-model moet de applicatiecode gepartitioneerd worden. De lastige vraag hoe je zo'n partitionering zou moeten uitvoeren, leidde tot het dikke client-model, dat wordt geassocieerd met relationele databases. De SQL-procedures worden daarbij simpelweg in…

Corel-suites aanpasbaar met Visual Basic

Softwareleverancier Corel zegt dat de volgende versies van zijn applicatiepakketten aangepast kunnen worden met de Visual Basic for Applications-programmeertaal (VBA) van Microsoft.

Microsoft vernieuwt Visual Basic

Microsoft onthult deze week een nieuwe versie van zijn programmeerpakket Visual Basic. De verbeterde software biedt mogelijkheden voor eenvoudiger toegang tot data en versimpeling van software-implementatie. Volgens Microsoft is dit alles gericht op het ontwikkelen van…

Com en Corba praten met elkaar

Microsoft heeft zijn Component Object Model (COM) gelicenseerd aan Iona Technologies. Medio dit jaar brengt Iona het product Orbixcomet op de markt, met behulp waarvan Windows-applicaties (in Visual Basic, Powerbuilder of Delphi) met Corba-servers kunnen communiceren.

Strijd Microsoft en OMG over Corba stopt

Microsoft licenseert zijn Component Object Model (COM) aan Iona Technologies. Medio dit jaar brengt Iona het product Orbixcomet op de markt, met behulp waarvan Windows-applicaties (in Visual Basic, Powerbuilder of Delphi) met Corba-servers kunnen communiceren.

Healey maakt zich schuldig aan 'koersorkestratie'

'Misschien moet u Healey eens uitleggen dat scheiding van interface en applicatielogica al jaren mogelijk is.' R. Voskuijl is het oneens met de stelling dat het gebruik van Visual Basic leidt tot ononderhoudbare applicaties.

Autocad ontwikkelt in Visual Basic

Autodesk, ontwikkelaar van ontwerp- en multimedia-software voor PC's en Unix-omgevingen, kondigt aan dat het voor de toekomstige versies van Autocad gebruik zal maken van Microsofts programmeersysteem Visual Basic for Applications.

Wildschut start club voor MS-experts

Wildschut Opleidingen & Automatisering uit Amsterdam heeft de Wildschut Expert Groep opgericht. Het lidmaatschap staat open voor deskundigen op het gebied van Visual Basic, Access en andere Microsoft-applicaties.

Microsoft-ontwikkelaar Optimit van start

Optimit is een nieuw bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in software-ontwikkeling met behulp van Microsoft-gereedschappen, zoals Access en Visual Basic.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2798 6.80
3 Jack Jansonius 297 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 362 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 427 6.69
7 Pa Va Ke 1573 6.66
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.