Managed hosting door True

Cursus introductie in de informatiebeveiliging

De cursus Introductie in de Informatiebeveiliging is ontstaan uit een behoefte naar een compleet overzicht van informatiebeveiliging, zonder aannames over de achtergrond van de deelnemers. In kleine begrijpelijke stappen wordt uitgelegd waar het bij infor

Georganiseerd door inspearit | Cibit Academy

In begrijpelijke stappen wordt uitgelegd waar het bij informatiebeveiliging (IB) om gaat en welke standaarden er worden gebruikt in het bedrijfsleven, overheden, non-profit en de zorgsector.

Informatiebeveiliging wordt een steeds belangrijker thema, zowel commercieel als maatschappelijk. Als professional krijg je er steeds vaker mee te maken. Als je vervolgens wilt weten wat informatiebeveiliging precies behelst, geeft iedere expert je details maar het overzicht ontbreekt. Ook het analyseren van risico’s lijkt soms meer een geheim dan een vaardigheid. En dan al die standaarden, bijvoorbeeld ISO27001, ISO27002 en NEN7510, hoe zit dat precies?

Zien, bediscussiëren én zelf doen

We behandelen de stof stap voor stap volgens de kaders van ISO27001 en NEN7510. Zo kunnen wij garanderen dat alle belangrijke facetten zijn belicht en ben je zelf in staat om te bepalen of en op welke facetten je nog extra kennis of ervaring wilt opbouwen. Bovendien geeft het houvast voor wie zich oriënteert op een implementatie van die standaarden. Doordat de cursus is bedoeld voor een brede doelgroep, kunnen de deelnemers een grote variatie aan ervaringen met elkaar delen. Om te zorgen dat de behandelde stof ook echt beklijft, wordt de les bovendien afgewisseld met werkopdrachten, bijvoorbeeld het uitvoeren van een risico-analyse. Onze docenten zijn werkzaam als adviseur en vullen de theorie aan met voorbeelden uit de vaak weerbarstig blijkende praktijk.

maandag 10 december 09:30 t/m donderdag 20 december 17:00
Bilthoven
Professor Bronkhorstlaan 10
1295
Website bezoeken
Inschrijven
0302308900

Stuur door

Stuur dit evenement door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.