Business Intelligence & Datawarehousing Fundamentals

Niet alleen voor nieuwkomers kan de wereld van BI en datawarehousing overweldigend overkomen. Want wat betekenen bijvoorbeeld sterschema, datamart, ETL, self-service BI, data science, big data, staging area en BI in de cloud eigenlijk?

Seminar
Georganiseerd door Adept Events

De populaire datawarehouse-architecturen van Bill Inmon en Ralph Kimball worden uitgebreid toegelicht, inclusief de databasecomponenten waaruit ze zijn opgebouwd: staging area, operational data store, enterprise datawarehouse en datamart. De respectievelijke toepassingsgebieden, voordelen en nadelen van elk worden behandeld. Tevens komen nieuwe architecturen aan bod, zoals datawarehouse in de cloud en de logische datawarehouse-architectuur.

Voor het ontwerpen van al deze databases bestaan specifieke technieken, waaronder sterschema’s, sneeuwvlokschema’s en datavault. Ook hier wordt een speciale terminologie gehanteerd, zoals feitentabel, dimensietabel, hiërarchie, hub tabel en slowly-changing dimensie. Het werken met ETL-producten komt uitgebreid aan bod inclusief de relatie met onderwerpen als datakwaliteit, data profiling en master data management.

De verschillende dataopslag-technologieën met hun respectievelijke voor- en nadelen worden systematisch toegelicht; van traditionele SQL-databases tot het nieuwe Hadoop, van analytische SQL-database-servers tot SQL-on-Hadoop, en van on-premise opslag tot opslag in de cloud. En met al deze nieuwe technologie, wat is nog de rol van “good old” SQL?

Om rapporten te maken en gegevens ter beschikking te stellen aan gebruikers is een enorm breed scala aan producten beschikbaar, van simpele rapportage-producten tot de meest geavanceerde data science producten. Producten van IBM, Information Builders, Microsoft, Oracle, Qlik, SAP, SAS, Tableau en vele anderen zullen besproken en vergeleken worden.

woensdag 6 november 09:30 t/m donderdag 7 november 17:00
Utrecht
Van der Valk Hotel Utrecht
€ 1215 early bird / € 1350 regulier
Website bezoeken
Inschrijven
0172-742680

Stuur door

Stuur dit evenement door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.