API Management - Ontwerp, Beheer en Tools

API's vormen gebruiksklare bouwstenen voor nieuwe toepassingen en maken bedrijven flexibeler voor veranderingen in de markt. Dit seminar gaat over het ontwerp van API’s en het ter beschikking stellen ervan.

Seminar
Georganiseerd door Adept Events

Web Application Programming Interfaces (API’s) zijn dé basis voor het programmeerbare web, ze ontsluiten de functionaliteit van moderne toepassingen. Door de enorme groei van onder andere single page web apps en mobiele toepassingen is er een vaste groei in het aantal en de variëteit van deze (web) API’s. Dergelijke API’s ontvangen dan ook een enorme hoeveelheid aanroepen waarbij grote verzamelingen gegevens worden uitgewisseld.

Deze API’s vormen gebruiksklare bouwstenen voor nieuwe toepassingen en zorgen ervoor dat bedrijven zich veel sneller kunnen aanpassen aan veranderingen in de markt. Ze zijn de verdere evolutie van Web Services en SOA en worden dikwijls op innovatieve manieren ingezet.

API Management gaat enerzijds over het promoten van API’s en anderzijds over het actief ondersteunen van ontwikkelaars bij het gebruik ervan. Tegelijkertijd gaat API Management over het gecontroleerd en centraal beveiligd ontsluiten van dergelijke API’s. Daarom is API Management het best te omschrijven als de etalage en de voordeur van de moderne organisatie die haar IT systemen op een dynamische wijze wil openstellen naar partners of volledig publiek wilt maken. Bij API Management wordt tevens een schat aan informatie verzameld over app-ontwikkelaars en –gebruikers om zo API’s als product te blijven verbeteren.

donderdag 14 november 09:30 - 17:00
Utrecht
Van der Valk Hotel Utrecht
€ 625,50 early bird / € 695 regulier
Website bezoeken
Inschrijven
0172-742680

Stuur door

Stuur dit evenement door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.