Jaarcongres Informatieveiligheid in de Overheid

Het congres is gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Er worden visies en ervaringen gedeeld, met als doel aanknopingspunten te bieden voor een succesvolle invoering van informatieveiligheid.

Congres
Georganiseerd door CKC Seminars

Sinds 2017 wordt het congres Informatieveiligheid in de Overheid georganiseerd: een congres op het gebied van informatieveiligheid binnen de overheid, zoals ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen. Er worden visies en ervaringen gedeeld, met als voornaamste doel aanknopingspunten te bieden voor verdere bewustwording en een succesvolle invoering van informatieveiligheid.


Het congres Informatieveiligheid in de Overheid bestaat uit een dag vol informatie, inspiratie en kennisdeling. Speciaal voor: CIO’s, CISO’s, Functionarissen Gegevensbescherming en bestuurders afkomstig uit de overheid (rijksoverheid, gemeenten en provincies tot landelijke overheden als waterschappen, politie, brandweer en ZBO’s).

De volgende thema’s staan centraal:
- Hoe om te gaan met groeiende veiligheidsrisico’s? (risico’s zoals hacks, id-fraude etc. neemt alsmaar toe)
- Spanningsveld tussen regels en ruimte (overheden hebben moeite met het implementeren van wetgeving en moeten daarbij steeds balanceren tussen wat de wet voorschrijft, en keuzes die ze zelf mogen maken)
- Bewustzijn van medewerkers (hoe krijg je de hele organisatie doordrongen van de risico’s? welke handelingsperspectief wordt voorgeschreven?)
- Verhouding tussen informatieveiligheid en privacy (burgers hebben recht op privacy en worden daar steeds mondiger in, maar tegelijkertijd heb je informatie nodig om de veiligheid te garanderen)

donderdag 12 maart 09:00 - 17:00
Bussum
Congrescentrum Spant, Doctor Abraham Kuyperlaan 3, Bussum
€ 295,- excl. BTW
Website bezoeken
Inschrijven
040-2146203

Stuur door

Stuur dit evenement door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.