Baseline Informatiebeveiliging Overheid

U wilt u verdiepen in de wet- en regelgeving omtrent de BIO U oefent de taak van informatiebeveiliger uit in een overheidsorganisatie U wilt een goede gesprekspartner kunnen zijn op het gebied van informatieveiligheid bij een overheidsorganisatie

Georganiseerd door Security Academy

Vanwege het Coronavirus gaan onze cursussen via Virtual Classroom door zolang overheid dit bepaald, zodat u vanuit uw huisadres een live verbinding heeft met onze docent en medecursisten! U kunt zich gewoon inschrijven, neem wel even contact op met onze Clientsupport via info@securityacademy of bel 0348-408061.
De Baseline informatiebeveiliging Overheid (BIO) is het basisnormenkader voor informatiebeveiliging binnen alle overheidslagen (Rijk, Gemeenten, Provincies en Waterschappen). Had voorheen iedere overheidsorganisatie en overheidslaag zijn eigen baseline, nu is er met gezamenlijke inspanning één BIO voor de gehele overheid.
In 2019 en 2020 wordt de BIO geïmplementeerd binnen alle overheidslagen. De overheidsorganisaties zijn zelf verantwoordelijk voor de implementatie van de BIO. Tijdens deze cursus leert u de specifieke implementatie- en audit en control kant van deze nieuwe baseline.
De BIO kent een risicomanagement-gebaseerde aanpak. Daar zal in deze tweedaagse cursus dan ook veel aandacht aan worden gegeven.
Ook de BBN structuur als indeling voor de beveiligingsniveaus krijgt de nodige aandacht.
Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor functionarissen die zich binnen een overheidsorganisatie gaan bezighouden of zich al bezighouden met de implementatie van de BIO. Dit zijn vooral Security Officers, Privacy Officers, FG’s, Systeemeigenaren, Proceseigenaren en Auditors. Ook professionele consultants en andere externe dienstverleners aan overheidsorganisaties zullen deze baseline moeten kunnen doorgronden.
Voorkennis

donderdag 18 juni 09:00 t/m vrijdag 19 juni 17:00
Virtual Classroom
Virtual Classroom
1295,- ex btw
Website bezoeken
Inschrijven
+31 (0)348 40 80 61

Stuur door

Stuur dit evenement door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.