Data Steward

In deze praktijkgerichte opleiding leer je het managen van data science activiteiten en krijg je op strategisch niveau inzicht in hoe je een organisatie naar een datagedreven organisatie transformeert.

Georganiseerd door Novalinq

De Data Steward is een breed georiënteerde dataspecialist die een brugfunctie vervult tussen de IT- en de businesskant binnen een organisatie. De Data Steward zorgt voor de juistheid, volledigheid, integriteit en kwaliteit van de data. Aan de ene kant een vraagbaak voor allerhande vragen over de data, aan de andere kant een speurder die naar (nieuwe) mogelijkheden met databronnen zoekt. Hij weet wat de betekenis en de betrouwbaarheid van data is en waar het voor gebruikt kan worden.

De Data Steward kent de processen van het bedrijf, kent de databronnen en kent de organisatie en de klanten. Hij zorgt voor verbinding tussen de klanten en organisatie door optimaal met de data te analyseren en te presenteren.

De Data steward combineert Business Process Management, IT-management en business analytics en richt zich op de ontwikkelingen op het gebied van Big Data, data analytics en business intelligence. Hierin onderscheidt de opleiding Data Steward zich van andere data opleidingen door de focus te leggen op het organiseren van het data analyse proces en het borgen hiervan in het primaire proces van de organisatie.

Aan het eind van de opleiding

- Kan je sturing geven aan het data analyse proces om proces- en productinnovaties te realiseren.
- Weet je hoe je data science kan toepassen in een organisatie.
- Weet je welke stappen er binnen jouw organisatie gemaakt kunnen worden naar een data gedreven organisatie op basis van data gedreven technieken.
- Heb je kennis van IT-architectuur.
- Heb je kennis van het data governance framework.


woensdag 2 december 00:00 t/m woensdag 16 december 00:00
Haarlem
Basecamp
3.575,-
Website bezoeken
Inschrijven
085-060 5534

Stuur door

Stuur dit evenement door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.