Encryptie & PKI Practitioner

Encryptie, digitale handtekeningen en certificaten worden veelvuldig gebruikt voor het waarborgen van vertrouwelijkheid en authenticiteit in IT-omgevingen.

Georganiseerd door Information Security Academy B.V.

Encryptie, digitale handtekeningen en certificaten worden veelvuldig gebruikt voor het waarborgen van vertrouwelijkheid en authenticiteit in IT-omgevingen. In deze cursus wordt ingegaan op de verschillende basistechnieken van cryptografie en de praktische inzetbaarheid ervan.

In drie dagen wordt er op een duidelijke manier uitgelegd wat cryptografie is, zonder al te diep in de techniek en de wiskunde te duiken. De focus ligt de toepassing; er wordt besproken in welke situaties en onder welke omstandigheden de diverse technieken gebruikt kunnen worden. Met diverse oefeningen krijgt u direct gevoel voor de praktische aspecten.

In het bijzonder wordt er gekeken naar de technische én organisatorische aspecten van een public key infrastructure (PKI). Er wordt stilgestaan bij de verschillende rollen – zoals CA en RA – en de aandachtspunten voor hun processen. Ook wordt de technische werking van certificaten en het gebruik daarvan in TLS uitgebreid behandeld.

Na het volgen van deze cursus kunt u meepraten met de security-specialisten en afgewogen advies uitbrengen over de keuzes bij beleid en implementatie van cryptografie.

Doelgroep
De cursus Encryptie en PKI Practitioner is bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken krijgt met cryptografie of digitale certificaten. Denk bijvoorbeeld aan:

Systeem-, netwerk- of certificaatbeheerders
Applicatie-ontwikkelaars
Security Consultants / Officers / Architects
Managers of projectleiders van een cryptografie-team

woensdag 6 oktober 08:30 t/m vrijdag 8 oktober 16:30
Woerden/ online
De Bleek 11, 3447 GV Woerden
€ 1950,-
Website bezoeken
Inschrijven
0642273353
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit evenement door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.