Online increment planning, kan dat?

Coördinatie en afstemming is cruciaal voor agile teams die sterk van elkaar afhankelijk zijn. Een belangrijk hulpmiddel hiervoor is om met alle teams, teamleden en overige belanghebbenden in één planningsbijeenkomst planningsbijeenkomst te organiseren.

Webinar
Georganiseerd door ADA ICT

Een van de concrete practices hiervoor is de Program Increment (PI) Planning, dit is afkomstig uit het SAFe framework – in een voorgaande #Lean Coffee hebben we dit toegelicht: https://tinyurl.com/18qkh2t9

In het corona-tijdperk heeft iedereen zich moeten aanpassen, zowel privé als in het werk. De planning sessies moeten ook online gehouden kunnen worden, dit vraagt meer voorbereiding van de teams, maar dit levert wel voldoende houvast op voor de teams en het programma om dit verder te kunnen uitvoeren. Gerben van Ophuizen zal in deze Lean Coffee een presentatie geven, waarin hij uiteenzet hoe hij online PI planning afgelopen jaar bij een opdrachtgever heeft georganiseerd. Omdat het online toch anders werken is, heeft Gerben daar een andere invulling aan gegeven. Deze aanpak en ervaring zal Gerben delen, waarin hij ook zal ingaan op lessons learned van de on site sessie, om vervolgens uit te leggen hoe de online planning sessies zijn georganiseerd en welke verbeteringen daar zijn doorgevoerd. Dit geeft handvatten hoe je met een praktische/pragmatische invulling toch tot waardevolle sessies kunt organiseren.

woensdag 3 maart 18:30 - 20:15
Digitaal
Zoom
Gratis
Website bezoeken
Inschrijven
06 48457817

Stuur door

Stuur dit evenement door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.