VRI Ontmoeting (virtueel) “Normalized Systems Theory”

Software systemen zijn vaak groot en inflexibel, waardoor één wijziging leidt tot talloze andere, die allemaal met de hand moeten worden geprogrammeerd, daar is een oplossing voor.

Presentatie
Georganiseerd door VRI

De VRI ( Vereniging Register voor Informatici) nodigt u van harte uit eens kennis te maken met onze ontmoetingen.

Met de Normalize System (NS) theorie draag je er zorg voor dat een kleine of grote wijziging ook echt een voorspelbare impact heeft, waar anders met traditionele methodes je snel last hebt van het opslinger of rimpel effect. Software systemen zijn vaak groot en inflexibel, waardoor één wijziging leidt tot talloze andere, die allemaal met de hand moeten worden geprogrammeerd. Momenteel is er interesse in de industrie voor low-code als methode om snel kwalitatieve code te produceren, maar er zijn andere ontwikkelingen die daarbovenop nog meer potentie hebben maar nog niet mainstream zijn.

Door de wet van Moore werd groei van systemen lang niet als een probleem beschouwd, maar software sleept vaak onnodige bagage mee. De NS theorie gaat uit van software die bestaat uit een zeer fijnmazige modulaire structuur, gemaakt met codegeneratoren. De gegarandeerde structuur maakt het mogelijk om de code makkelijk te re-genereren en te voorkomen dat er rimpeleffecten ontstaan en waardoor de software vers en flexibel blijft.

Jan Verelst en Herwig Mannaert hebben de theorie in een spin off al jaren succesvol toegepast.

donderdag 1 december 20:00 - 21:30
Virtueel
Virtueel
Gratis
Website bezoeken
Inschrijven
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit evenement door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.