Managed hosting door True

Achtergrond

Video: De vergeten gevaren van internet

Daniel Gaspar, professor aan de katholieke universiteit van Petropolis (Brazilië), vertelt over de veiligheidsfouten die we elke dag online maken en hoe we deze kunnen voorkomen.

Airgaps geven toch geen totale beveiliging

Het isoleren van systemen moet de beveiliging daarvan verhogen. Airgappen is de ultieme vorm van isolatie voor werkende computers, maar deze methode blijkt ook niet heiligmakend.…

‘Nederlandse smartphonemarkt is duopolie’

De Nederlandse smartphoneverkoop kent geen diversiteit: Samsung en Apple domineren. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Video: Meer interactie in een digitale mediawereld

John Canning, vice president ‘interactive experiences’ bij NBC Universal, vertelt over de digitale mediawereld en zijn potentie via interactie.

‘BlackBerry grijpt uit wanhoop naar patenten’

Het gevallen BlackBerry ontpopt zich haast tot een patenttrol. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Video: De impact van big data op zorg en psychiatrie

Floortje Scheepers, hoofd van de afdeling psychiatrie bij het hersencentrum van het UMC Utrecht, vertelt over hoe big data invloed heeft op de gezondheidszorg en de…

‘Legacy blijft niet te onderschatten feit’

It’ers richten zich veelal op de toekomst, maar het verleden gaat vaak toch mee. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Video: De economische voordelen van open data

Arjan El Fassed, directeur van de Open State Foundation, staat stil bij de laatste trends op het gebied van open data en de economische voordelen hiervan.

Het ‘slimme’ financiële dashboard van EMAsphere

Meer en meer data komt ter beschikking van ondernemingen. Maar hoe krijgen ze structuur in die data en nog belangrijker, hoe kunnen er de juiste conclusies…

‘De iPad heeft een makeover nodig’

De iPad krijgt volgens geruchten een flinke redesign. Hoog tijd. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Rollup-updates voor Windows 7 zijn een zegen’

Maandelijkse cumulatieve updates voor Windows 7 zijn een goede zaak. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Update Windows 7 en 8.1 pakt fragmentatie aan

Microsoft gaat zijn updatedistributie en support vereenvoudigen voor Windows 7 en 8.1. Het stopt daarvoor met het aanbieden van losse updates. Voortaan krijgen de vorige twee…

‘HPE-koop redt SGI van teloorgang’

De overname van SGI door HPE redt die pionier van de vergetelheid. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Firefox doet het licht uit voor Flash’

Ook Firefox gaat over tot het blokkeren van Flash-content, dat nu echt zijn einde nadert. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘ICT verdient toch echt een ministerspost’

Het steeds belangrijkere ict heeft toch echt politieke erkenning en macht nodig. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Sebastiaan de Jong wil constant blijven leren

Sebastiaan de Jong (34) ziet kennis en doorontwikkeling als grootste ambitie in de it-sector. Na acht jaar werkzaam te zijn geweest als crm-consultant gooide hij het…

‘Big data maakt marketing overbodig’

De inzichten van big data zorgt ervoor dat traditionele marketing niet langer nodig is. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Ontwikkelaars in Ontwikkeling lost IT-mismatch op

Er is een tekort aan software ontwikkelaars en er heerst een hoge werkeloosheid onder hoogopgeleiden. De start-up Ontwikkelaars in Ontwikkeling uit Eindhoven wil hier op inspelen…

‘Slack wordt meer dan een mailkiller’

Chat-app Slack koerst aan op meer dan alleen e-mailvervanging. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Securitysoftware heeft zelf security nodig

Het is de ultieme ironie: securitysoftware die systemen onveilig maakt. Helaas is het realiteit en niet eens uitzondering, bewijst security-onderzoeker Tavis Ormandy. Bekende beveiligingspakketten zijn voor…

‘Windows 10 redt Bing van vergetelheid’

Microsofts Google-killer Bing is nog altijd klein, maar Windows 10 helpt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

‘Android-avontuur van pc-makers is passé’

Pc-makers komen terug op hun affaire met Android, het uitstapje is niet succesvol. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Haasnoot: van wiskundeleraar tot IT-directeur

Bram Haasnoot is directeur van RealOpen IT, een leverancier op gebied van identity en access management (iam). Dit terwijl hij zijn carrière startte als wiskundeleraar. Haasnoot…

‘Dieselgate schudt de auto-industrie op’

De impact van dieselgate blijft uitdijen. De auto-industrie wordt opgeschud. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Kennis bijspijkeren met hacking challenges

Recent internationaal onderzoek van Intel Security en het Amerikaanse Center for Strategic and International Studies (CSIS) wijst uit dat een tekort aan cybersecurityprofessionals organisaties en landen…