Luuk Roovers


Luuk Roovers is een expert van Computable voor de topics CRM, Development en Internet.

Luuk Roovers is gespecialiseerd in het bedenken en realiseren van slimme internet oplossingen voor ondernemers met Open Source software. Daarvoor biedt zijn bedrijf Vicus eBusiness Solutions een scala gebruiksvriendelijke, bedrijfsgerichte oplossingen om online te ondernemen.

In 2016 won het bedrijf Vicus onder leiding van Luuk de Future-IT (emerging technologies) Enterprise Architecture Award uitgereikt door iCMG . Deze prijs werd toegekend vanwege de door Luuk en zijn team bedachte en bij klanten geïmplementeerde Customer Insight Architectuur.

Luuk volgde opleidingen in marketing (NIMA-B), logistiek en economie. Na 5 jaar bedrijfsleider in een warenhuis, heeft hij zich 10 jaar binnen IBM ontwikkeld als senior projectmanager en -consultant, met name gericht op e-Business en innovatie. Hij was onder meer manager van het IBM Smartcard- en Security competence centrum en initiator en manager van het IBM Global Services Enterprise Application Integration (EAI) practice. Daarnaast projectmanager van zowel grote als kleine innovatieve web (e-business) projecten voor spraakmakende klanten binnen diverse branches. Gecertificeerd als PMI Project Management Professional (PMP) en door IBM Global Services als Senior Projectmanagement Professional.

Luuk is bij Vicus het brein achter de VOSBA e-solutions middleware; het door Vicus ontwikkelde integratie framework opgezet om eenvoudig meerdere toepassingen naast elkaar binnen een professionele organisatie te kunnen gebruiken. Hij legde al in 2009 de basis voor het JourneyFunnel model en de WebVisitAnalyser dat in 2015 voor het eerst bij klanten van Vicus werd geïntroduceerd en in 2016 door iCMG met een Architecture Excellence Award in de categorie Future-IT werd beloond.

Luuk heeft ervaring met moderne webtechnologieën die passen bij het LAMP (Linux, Apache, MySQL en PHP) platform en alles wat nodig is om ondernemers bij het succesvol online bedrijfsvoering te ondersteunen.

Vakkennis Luuk Roovers

Functiegebieden

Beveiliging, Commercie, Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Informatieanalyse, Kantoorautomatisering, Marketing/promotie, Multimedia, Projectmanagement, Software-ontwikkeling en Webmanagement.

Onderwerpen

Outsourcing, Digital Transformation, Datamanagement, CRM, Internet, ICT-branche, Zorg, Smart Logistics, Digital Workplace, Digital Innovation, Internet of things en Big data.

Methoden/frameworks

ESB, ETL, IPMA, Zend en Big Data.

Software/hardware

iPhone/iPad, Linux, MySQL en Wordpress.Computable Expert
Luuk  Roovers

Luuk Roovers
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Directie
Functie: Directeur/ceo/country manager

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2836 6.80
3 Jack Jansonius 370 6.80
4 Reza Sarshar 1437 6.75
5 Will Moonen 387 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 451 6.69
7 Pa Va Ke 1598 6.66


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.