Jack Klaassen


Jack Klaassen is een expert van Computable voor de topics Digital Transformation en Digital Innovation.

Jack Klaassen is meer dan vijfendertig jaar actief op het snijvlak van business en technologie. Als Director Technology & Innovation richt hij zich bij Macaw op het verbinden van zakelijke uitdagingen van klanten met (nieuwe) technologie. Daarbij ligt het accent op Microsoft- en Sitecore-technologie.

Jack studeerde bedrijfskundige informatica aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij werkt sinds 2004 bij Macaw in verschillende functies. Hij startte als director Business Solutions en daarna Interactive en Director Operations. Jack is sinds 2020 Director Technology & Innovation bij het bedrijf. Hij was daarvoor onder meer werkzaam bij SLTN/Inter Access, waar hij verantwoordelijk was voor Business Intelligence (IBM, Microsoft en Oracle) en Oracle-applicatieontwikkeling.

Technology & Innovation binnen Macaw is het continue proces van research en knowledge development op het gebied van opkomende technologieën. Tevens omvat dit het initiëren van alle relevante initiatieven en strategieën om deze technologieën op het juiste moment in de best mogelijke delivery structuur te incorporeren in de oplossingen en deze succesvol te laten gebruiken door klanten. De huidige belangrijkste aandachtsgebieden zijn: Composable DXP, Modern Data Estates, Industry Clouds en Responsible & Ethical AI.

Macaw is een Europese dienstverlener op het gebied van digitale transformatie en richt zich op middelgrote en grote organisaties die hun processen rond customer engagement door middel van de beste mogelijke digital experience oplossingen op het hoogste mogelijke niveau willen brengen, Dit vanuit de filosofie dat geoptimaliseerde digital operations hier onlosmakelijk onderdeel van dienen te kunnen zijn.

Klanten van Macaw willen niet alleen vandaag succesvol zijn, maar voelen de noodzaak om continue mee te groeien en te anticiperen op de sociale, economische en zakelijke ontwikkelingen van morgen. Organisaties die geloven dat technologie en innovatie in toenemende mate randvoorwaardelijk zijn in dit succes.

Macaw is een Digital Agency die vanuit Strategy en een breed scala van Creative Services de vertaling kan maken en realiseren naar top-notch technologische oplossingen en het zakelijk succes dat hieruit dient te volgen. Hierbij ligt de focus op Microsoft-technologie. Macaw is een premium Microsoft Partner (met meervoudige Gold partnerships en Advanced Specializations), sinds de oprichting van Macaw. In combinatie met het Platinum-partnerschap met Sitecore biedt daarmee Macaw een volledig portfolio aan.

Vakkennis Jack Klaassen

Functiegebieden

Consulting/advies, Embedded systems, Management, Informatieanalyse, Projectmanagement, Research/wetenschap en Software-ontwikkeling.

Onderwerpen

Management, Digital Transformation, Business Analytics, Datamanagement, ERP, CRM, Development, Cloud Computing, Internet, Mobility, ICT-branche, Smart Logistics, Onderwijs, Digital Workplace, Digital Innovation, Internet of things en Big data.

Methoden/frameworks

Big Data en Datawarehouse.

Software/hardware

Windows Azure, Microsoft Dynamics en Kunstmatige intelligentie.


Computable Expert
Jack  Klaassen

Jack Klaassen
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Directie
Functie: Director Technology & Innovation
Werkzaam bij: Macaw
Bedrijfsgrootte: 501-1000 personen
Omvang ict-afdeling: 250 t/m 499 personen
Branche: IT
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2864 6.80
3 Reza Sarshar 1437 6.75
4 Will Moonen 387 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 478 6.69
6 Pa Va Ke 1610 6.66


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.