Pieter Klapwijk


Prof. Dr. Ir. Pieter Klapwijk (Amsterdam, 1949) is actief als onafhankelijk adviseur voor Supply Chains, emeritus professor aan de Nyenrode Business Universiteit (Supply Chain Economics & Finance) en mede-oprichter van de agritech start-up AgOS.

AgOS vloeide voort uit een project voor de Dutch Blockchain Hackaton, waar Pieter Klapwijk aan meewerkte. Door het combineren van Supply Chain Finance met blockchain-technologie krijgen gebruikers van het platform AgOS een grote mate van inzicht en controle over supply chains in de voedselindustrie. Daarmee worden kosten en risico's verminderd en onstaat er een hoge mate van transparantie door de gehele keten. Het eerste pilotproject in samenwerking met Frievar ging in de zomer van 2018 van start en richt zich op de varkensketen. Eindafnemers van het vlees kunnen iedere stap van de keten inzien, van de grondstoffen voor het gebruikte voer tot het medicijngebruik en de duur van het transport. Bij AgOS deelt Klapwijk zijn ervaring op het gebied van Supply Chains en ondernemen met een team met veel ervaring met blockchain en de agrifood-sector.

Pieter Klapwijk voltooide de studies natuurkunde in Delft en Management Science & Operations Research in Londen en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam in Regional Economics. Gedurende zijn carrière was Klapwijk werkzaam voor de VN en A.T. Kearney. Tevens zette hij ORES (leverancier van logistieke optimalisatiesystemen) en management- en investeringsmaatschappij Trimoteur op. Een van de bekendste bedrijven die door Trimoteur zijn opgezet is Sandd, het tweede grootste postbedrijf van Nederland. Daarnaast is Klapwijk een van de mede-oprichters van de Supply Chain Finance Community, een internationale stichting voor ontwikkelingen op het gebied van Supply Chain Finance.

Vakkennis Pieter Klapwijk

Functiegebieden

Consulting/advies, Management, Research/wetenschap en Training/opleiding.


Pieter  Klapwijk

prof.dr.ir. Pieter Klapwijk
Opleidingsniveau: Postdoctoraal
Carrièreniveau: Directie
Functie: Supply chain manager/specialist

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2821 6.80
3 Jack Jansonius 341 6.80
4 Reza Sarshar 1437 6.75
5 Will Moonen 377 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 443 6.69
7 Pa Va Ke 1580 6.66
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.