Managed hosting door True

Eltjo Poort


Eltjo Poort is een expert van Computable voor de topics Management, Architectuur en Development.

Dr. Eltjo (E.R.) Poort, NL Lead Architecture Expert, CGI, heeft na zijn studie Theoretische Natuurkunde het IT-vak opgepakt. Hij werkt sinds 1993 bij CMG, later Logica en nu CGI, en heeft in die periode in alle marktdivisies functies bekleed, van account manager tot projectmanager, en van programmeur tot architect. Momenteel is hij als NL Lead Architecture Expert verantwoordelijk voor het optimaliseren van de toepassing van architectuur binnen CGI.

Eltjo heeft de laatste tien jaar verschillende architectenrollen vervuld, zowel binnen Logica/CMG/CGI als bij haar opdrachtgevers, in Nederland en in Duitsland, Engeland en de VS. De laatste jaren publiceert hij over zijn ervaringen in wetenschappelijke en andere gremia. Zijn belangstelling gaat daarbij met name uit naar de kwaliteit van architectuurbeslissingen en de relatie tussen requirements en architectuur. In juni 2012 promoveerde hij aan de VU in Amsterdam op het proefschrift "Improving Solution Architecting Practices".

Vakkennis Eltjo Poort

Functiegebieden

Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Projectmanagement, Research/wetenschap, Software-ontwikkeling en Technisch ontwerp.

Onderwerpen

Management, Architectuur, Development, Open Source, ICT-branche en Overheid.Computable Expert
Eltjo  Poort

Eltjo Poort
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Leidinggevend
Functie: Distinguished Solution Architect
Werkzaam bij: CGI
Bedrijfsgrootte: Meer dan 5000 personen
Branche: ICT