Ton Moonen - Kruger


Ton Moonen adviseert en begeleidt ondernemingen die de hulp inroepen van de turnaround-experts van Kruger. Met Kruger is Ton Moonen in Nederland de grootste marktspeler in corporate recovery. Hij is sinds 2000 partner van het Rotterdamse adviesbureau en helpt bedrijven die verbetering van de resultaten willen zien. Moonen staat de ondernemingen bij in herstructureringen, waar zij al dan niet uit noodzaak voor kiezen. Ton Moonen benut bij Kruger zijn vermogen om makkelijk contacten te leggen: “Analyse van de cijfers stelt niet zo veel voor, als je niet met de mensen in de onderneming in staat ben het noodzakelijke te realiseren.”

Nog voor zijn dienstverband bij Kruger raakte Ton Moonen geïnteresseerd in de nieuwste technologische ontwikkelingen, in zijn tijd als onderzoeksassistent bij het onderzoek van twee professoren naar automatisering op kantoor. Sindsdien hield hij ook in zijn werkzaamheden en vrije tijd raakvlak met de ICT-sector. Zo financierde Moonen bedrijven met een technologische achtergrond, bezoekt hij techbeurzen en is hij voorzitter van ICT-netwerkclub b4IT. Als enige lid zonder eigen ICT-onderneming verbindt Ton Moonen de leden van b4IT aan elkaar en aan partijen in zijn netwerk.

Dit omvangrijke netwerk bouwde Ton Moonen op in zijn decennialange carrière in de financiële (advies)sector, die leidde naar de huidige functie van Moonen bij Kruger. Na zijn studie Economie ging Moonen in 1987 aan de slag bij factoringmaatschappij FMN Finance House. Met zijn collega’s wist hij voet aan de grond te krijgen op een moeilijke markt. Daarna kreeg Moonen bij NMB-Heller, eind jaren negentig de grootste factoringmaatschappij in Nederland, de kans om op grotere schaal en met een hoge intensiteit zijn werkzaamheden voort te zetten.

Bij zowel FMN Finance House, als NMB-Heller was Moonen hoofd van de afdeling Juridisch en Herstructurering. Met deze ervaringen op zak was Ton Moonen dan ook snel op zijn plek bij Kruger. Hier verwacht hij niet altijd een tegenprestatie van de mensen die hij helpt. “Een glimlach is veel waard”, vindt Moonen. Ton Moonen ondersteunde samen met Kruger dan ook de stichting Viae Vitae. Een donatie maakte de bouw van een kindertehuis in Indonesië mogelijk.


Ton  Moonen - Kruger

Ton Moonen - Kruger
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Senior Management
Functie: Partner bij Kruger
Werkzaam bij: Kruger
Bedrijfsgrootte: 26-50 personen
Branche: Advies/Consultancy

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2814 6.80
3 Jack Jansonius 306 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 366 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 430 6.69
7 Pa Va Ke 1574 6.66
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.