John van Rooij

Jurylid Computable Awards 2020


dr. John van Rooij is een expert van Computable voor het topic Digital Transformation.

De zakelijke toepassing van IT kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen van de productie en van de bedrijfsvoering. Soms moet de organisatie worden aangepast aan de IT en soms de IT aan de organisatie; meestal moeten beiden worden aangepast. Dit is doorgaans een lang iteratief traject waarbij ontwikkeling, implementatie en toepassing nauw met elkaar zijn vervlochten. Zo’n complex en risicovol traject moet goed worden gemanaged want de precieze zakelijke impact is lastig te voorspellen. Deskundig advies en ondersteuning is vaak moeilijk te krijgen, is duur of niet beschikbaar.

Als ervaren onderzoeker en bedrijfskundig informaticus ben ik gespecialiseerd in digitale transformatie. Ik ben met name geïnteresseerd in de relatie tussen gedrag en IT. De zakelijke toepassingen van IT leiden onnodig vaak tot tegenvallende resultaten en overschrijdingen van geld en tijd. Een onafhankelijke blik van buiten kan soms helpen. Ik biedt een dergelijke blik in de vorm van beoordelingen van voorstellen en verslagen. De precieze eisen en kosten zijn een kwestie van onderhandeling. Vertrouwelijkheid is natuurlijk gegarandeerd.

Vakkennis John van Rooij

Functiegebieden

Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Kantoorautomatisering, Kwaliteitszorg, Multimedia, Projectmanagement, Research/wetenschap, Software-ontwikkeling, Testen/implementeren en Training/opleiding.

Onderwerpen

Management, Outsourcing, Digital Transformation, ERP, Development, Cloud Computing, Internet, Mobility, Security, ICT-branche, Overheid, Zorg, Onderwijs, Digital Innovation en Big data.

Methoden/frameworks

IPMA, ITIL, Prince2 en UX.

Programmeertalen/tools

Fortran.

Software/hardware

Joomla!, SAP-software en Kunstmatige intelligentie.


Computable Expert
John van Rooij

dr. John van Rooij
Opleidingsniveau: Postdoctoraal
Carrièreniveau: Ervaren
Functie: Adviseur
Werkzaam bij: FrYT
Bedrijfsgrootte: Zelfstandig
Branche: Zakelijke dienstverlening

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2864 6.80
3 Reza Sarshar 1437 6.75
4 Will Moonen 387 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 478 6.69
6 Pa Va Ke 1610 6.66


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.