Jacob Hoeflaken


Als Business Analist ben ik al jaren actief op het snijvlak tussen business en ICT bij Imtech ICT Integrated Solutions. Ik richt mij met name op het achterhalen van de werkelijke problemen en pijnpunten binnen organisaties om vervolgens gezamenlijk met de probleemeigenaren, domeinexperts en IT architecten een op service oriëntatie principes gestoelde oplossing te realiseren. De principes van service oriëntatie en business process management (BPM) zijn daarbij veel belangrijker dan de producten zelf, zoals een ESB of Business Process Management Suite (BPMS). Uit ervaring weet ik dat ook met ESB middleware je nog een steeds point-to-point "spaghetti" kan bouwen.

Ik heb ruime ervaring met SO(A) en het opzetten van service georiënteerde omgevingen op basis van IBM producten in diverse branches en sectoren, zoals woningcorporaties, verzekeringsmaatschappijen, groothandel en logistiek.

Mijn toegevoegde waarde is vooral om SO(A) en een BPMS zodanig in te zetten dat het ook waarde voor de business oplevert en het niet puur een IT feestje blijft met geen of een beperkte ROI, en dan met name voor het MKB waar de IT manager het vaak moeilijk heeft om een business-case voor SO(A) of een BPMS rond te krijgen . Ik zie SO(A) en een BPMS als accelerator voor business procesmanagement.

Vakkennis Jacob Hoeflaken

Functiegebieden

Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Projectmanagement, Research/wetenschap, Software-ontwikkeling, Technisch ontwerp, Testen/implementeren, Training/opleiding en Webmanagement.

Onderwerpen

Management, Digital Transformation, Development, Internet, Infrastructuur, Beheer en ICT-branche.

Methoden/frameworks

Agile, J2EE, Scrum en UML.

Programmeertalen/tools

HTML/CSS, Java, Javascript, JSP, SQL en XML.

Software/hardware

Excel, Informatica, MySQL en WebSphere.


Jacob  Hoeflaken

Jacob Hoeflaken MSc
Opleidingsniveau: WO
Functie: Business Analist
Werkzaam bij: Imtech ICT Integrated Solutions (onderdeel Imtech ICT)
Bedrijfsgrootte: 1000-1500 personen
Omvang ict-afdeling: 50 t/m 99 personen
Branche: ICT

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2716 6.80
3 Reza Sarshar 1436 6.75
4 Will Moonen 321 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 400 6.69
6 Pa Va Ke 1548 6.66
7 Louis Kossen 864 6.65
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.