Olaf de Jong


De Nederlandse vastgoedinvesteerder Olaf de Jong richt zijn activiteiten op recreatief en kleinschalig residentieel vastgoed in binnen- en buitenland. Voorbeelden zijn recreatieparken, hotels en appartementen. Reeds in zijn studententijd kocht hij zijn eerste pand, om onder te verhuren aan medestudenten. Het financieel en technisch beheer van zijn vastgoedportefeuille besteedt De Jong meestal uit.

De Jong is afkomstig uit een ondernemersfamilie, met ondernemingen variërend van campings en vakantieparken tot een bakkerij en een fabriek voor houten tuinproducten. Van jongs af aan groeide De Jong op met de familiebedrijven, waar hij in de vakanties zelf ook de handen uit de mouwen stak.

Na het behalen van zijn mastergraad in International Business aan de Universiteit van Maastricht, inclusief een jaar aan de Carlos III Universiteit in Madrid, gaat Olaf de Jong aan de slag als afdelingshoofd in een van de ondernemingen van zijn vader (Outdoor Life Products). Hier stelt de ISO 9000 bedrijfsprotocollen op en zet in op het verkrijgen van certificeringen die de producten van het bedrijf onderscheidend maken.

De opgebouwde ervaring in deze leidinggevende functie stellen Olaf de Jong in 2000 in staat om toe te treden tot het management van de holdings van zijn vader en moeder, waaronder verschillende vakantieparken vallen. Ook begint hij rond deze tijd voor zichzelf in vastgoed te investeren; eerst in Nederland en Spanje, en vanaf 2005 ook in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Vanaf 2010 erft Olaf de Jong deels het eigendom van een recreatiepark van zijn vader bij Oirschot, Noord-Brabant. Veel bewoners hebben de wens om er ook permanent te mogen verblijven. Na lange onderhandelingen met de gemeente slaagt De Jong erin om het bestemmingsplan te wijzigen, zodat dit mogelijk wordt. Enkele jaren later verkoopt hij het park door aan investeerders om zich weer voornamelijk op zijn eigen ondernemingen te kunnen richten.

Reacties van Olaf de Jong


Geen foto

Olaf de Jong
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Directie
Functie: Directeur-eigenaar
Werkzaam bij: ODJ Vastgoed
Bedrijfsgrootte: 2-4 personen
Branche: Overig

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2794 6.80
3 Jack Jansonius 291 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 358 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 427 6.69
7 Pa Va Ke 1572 6.66
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.