Rene Altena


Na mijn VWO-examen studeerde ik Technische Bedrijfskunde en Informatica aan de Universiteit Twente (ir.), waarna ik als wetenschappelijk medewerker voor de Vereniging Revalidatie in Nederland (VRIN, Utrecht) ging werken. Ik deed onderzoek naar procesoptimalisatie in de gezondheidszorg en logistieke/planningsproblematieken in de gezondheidszorg. Vervolgens maakte ik de overstap naar het commerciele bedrijfsleven als IT-manager van Van Keulen Holding BV (Nijverdal), waar onder mijn verantwoordelijkheid in halverwege de jaren '90 een ERP-implementatie voor een groep bedrijven werd uitgevoerd. Daarna heb ik de overstap naar de ERP-consultancywereld gemaakt als projectleider. Sinds enkele jaren ben ik adjunct-directeur bij Ultimate Software B.V. te Amersfoort. Ultimate Software is Microsoft partner, verkoopt en implementeert het ERP-systeem Dynamics AX (voorheen Axapta) bij scheepvaartbedrijven, havens, logistieke bedrijven, productiebedrijven en zakelijke dienstverlening.

Vakkennis Rene Altena

Functiegebieden

Consulting/advies, Database-engineering, Datacom/telecom, Embedded systems, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Kantoorautomatisering, Projectmanagement, Research/wetenschap, Software-ontwikkeling, Technisch ontwerp, Testen/implementeren en Training/opleiding.

Onderwerpen

Management, Business Analytics, Datamanagement, ERP, CRM, Development, Cloud Computing, Internet, Mobility, Infrastructuur, Beheer, ICT-branche en Loopbaan.

Methoden/frameworks

Prince2 en UML.

Programmeertalen/tools

HTML/CSS, SQL en XML.

Software/hardware

Excel, Exchange, Informatica, SQL Server en Wireless.

Rene  Altena

ir. Rene Altena
Opleidingsniveau: WO
Functie: adjunct-directeur
Werkzaam bij: Ultimate Software B.V.
Bedrijfsgrootte: 26-50 personen
Branche: ICT

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2766 6.80
3 Jack Jansonius 273 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 336 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 420 6.69
7 Pa Va Ke 1567 6.66