Alexander Vermeulen


Alexander Vermeulen werd op 02-05-1969 geboren in Alphen aan den Rijn. Vanaf zijn twaalfde heeft hij al interesse in computers en is dan al aan het programmeren op één van de eerste draagbare personal computers van IBM (1981), die zijn vader voor zijn werk gebruikt. Alexander is actief op diverse bulletin boards en diverse software wordt als shareware verspreid. Na het volgen van de Havo gaat hij eerst in militaire dienst en gebruikt die tijd om diverse computer cursussen te volgen. Daarna volt Alexander een opleiding HBO Informatiekunde aan de Haagse Hogeschool; welke netjes in vier jaar wordt afgerond. Na nog één jaar bij een Business Process Redesign traject betrokken te zijn geweest bij zijn afstudeerbedrijf, treedt hij in dienst van Propago Software. Daar begint Alexander met het ontwikkelen van software met behulp van de programmeertaal en RDBMS Progress. De belangrijkste klant in die periode is Heineken; waar hij de eerste internet applicatie van Heineken Nederland maakt.
De ambitie van Alexander leidt hem via de functie van Projectleider tot Manager Operations van Propago Software. Ondertussen profileert Propago Software zich onder de naam van de holding waartoe het behoort en heet ondertussen Caesar Propago. Alexander heeft speciale aandacht voor mensen in de organisatie, waartoe het management van de Caesar Groep hem verzoekt deze aandacht te richten op de Oracle Unit van de Caesar Groep: Caesar Oreade.
Na twee jaar Manager Operations te zijn geweest bij Caesar Oreade gaat Alexander weer actief in de "buitendienst". Belangrijkste opdracht in die periode is de project- en applicatiemanagement rondom een software pakket voor scholen. De periode hierna is Alexander werkzaam als System Analist bij Garansys - Een initiatief van de Caesar Groep. Hierbij is het belangrijkste wapenfeit de functionele analyse en user interface ontwerp van ESIS, een software pakket voor basisscholen. Dit pakket wordt bij meer dan de helft van alle basisscholen van Nederland gebruikt. Binnen Garansys groeit Alexander door naar TOC-IT Consultant waarbij hij bedrijven helpt om hun ICT Projecten en beheer te verbeteren.

Vakkennis Alexander Vermeulen

Functiegebieden

Applicatiebeheer, Consulting/advies, Database-engineering, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Projectmanagement, Software-ontwikkeling, Technisch ontwerp en Webmanagement.

Onderwerpen

Management, Business Analytics, Datamanagement, Development, Internet, ICT-branche en Loopbaan.

Methoden/frameworks

Agile en Scrum.


Alexander  Vermeulen

ing. Alexander Vermeulen
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Ervaren
Functie: Informatie-analist/businessanalist

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2798 6.80
3 Jack Jansonius 293 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 358 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 427 6.69
7 Pa Va Ke 1573 6.66
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.