Carlo van Driel


Carlo van Driel is een expert van Computable voor het topic Development.

Carlo van Driel is sinds 1991 werkzaam in de IT. Hij is zijn loopbaan begonnen bij TNT-express als applicatie-ontwikkelaar. Na een aantal jaren heeft hij besloten om meer bedrijven te willen zien en is hij gaan werken bij TAS-informatica. Daar heeft hij kennis gemaakt met het testvak via een opdracht bij de belastingdienst als testanalist en Interpay als testcoordinator. Om een bredere ontwikkeling te kunnen doormaken is hij vervolgens als zelfstandige gaan werken bij Achmea en opnieuw de belastingdienst in de rol van testmanager en later als functioneel ontwerper.
Vanaf 2006 is Carlo werkzaam bij de Awareness Groep waar hij naast zijn testmanager/testconsultant rol de initiatiefnemer is van de ontwikkeling van een nieuwe testmethodiek: TEST-M. Carlo gelooft in verbetering van testprocessen waarbij de klant echt voorop staat. Een pragmatisch insteek op een dusdanige wijze dat de kwaliteit geborgd blijft en de klant de controle behoud over het eindresultaat.
Naast de ontwikkeling van de nieuwe testmethodiek is Carlo tevens werkzaam bij klanten met als specialisme testmanagement in grote projecten op het gebied van infrastructuur, uitbesteding en pakketten. Zijn ambitie is mensen uitdagen tot het verkennen van de grenzen en te denken buiten de gevestigde denkbeelden.
Zijn passie ligt in het testvak, waarbij hij het testvak breder ziet dan alleen het laten testen van de opgeleverde applicatie: testen moet de komende jaren groeien van het constateren van fouten naar het voorkomen van fouten. Het testvak zal hierdoor uitdagender worden, maar ook een ander soort mensen vragen. De nadruk van de testactiviteiten zal echt naar voren in het ontwikkelproces gaan verschuiven, waarbij de klant de belangrijkste rol gaat spelen.

Per 01-09-2009 is Carlo als testmanager werkzaam bij Equens, waarbij hij helpt met het opzetten en professionaliseren van het testcentrum.

Per 01/05/2012 heeft hij voor DeliXL het testen opgezet binnen het Mercurius programma (SAP, Oracle Commerce) met Agile-scrum

Per 01/06/2013 is hij werkzaam bij ThiemeMeulenhoff alwaar hij verantwoordelijk is voor het testen.

Vakkennis Carlo van Driel

Functiegebieden

Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Management, Kwaliteitszorg, Projectmanagement, Software-ontwikkeling, Testen/implementeren en Webmanagement.

Onderwerpen

Management, Outsourcing, Business Analytics, Development, Internet, Infrastructuur en Beheer.

Methoden/frameworks

Agile, ISTQB, Prince2, Scrum, TestFrame en TMap.

Programmeertalen/tools

Cobol, HTML/CSS, Java, PHP, RPG en SQL.

Software/hardware

iPhone/iPad, Unix en Windows PC.Computable Expert
Carlo van Driel

Carlo van Driel
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Ervaren
Functie: Testmanager
Werkzaam bij: ThiemeMeulenhoff
Bedrijfsgrootte: 251-500 personen
Omvang ict-afdeling: 20 t/m 49 personen
Branche: Media/Uitgeverijen/TV
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2769 6.80
3 Jack Jansonius 277 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 336 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 420 6.69
7 Pa Va Ke 1570 6.66