Bert van Hijfte


Bert van Hijfte is een expert van Computable voor het topic Outsourcing.

Consultant en trainer digitale transformatie en soft skills, Trainer cultuur en communicatie voor Nederlandse en Aziatische en Indiase bedrijven in het bijzonder.

Na bedrijfskunde aan universiteit Nyenrode volgde een studie politicologie aan de universiteit van Amsterdam. De combinatie van beide studies kwam goed van pas in zijn journalistieke carrière in de geschreven pers voor publicaties als De Volkskrant, Het Parool, HP De Tijd, Intermediair en Quote en als programmamaker bij de VPRO en de NOS.

Na eerdere bezoeken aan Azië volgde midden jaren tachtig een eerste bezoek aan India en een fascinatie die nooit meer is weggegaan. Vele bezoeken en publicaties over dit oneindig gevarieerde land volgden. Tot eind jaren negentig de tijd gekomen was om al die kennis en ervaring ook op een ander wijze in te zetten. Van Hijfte startte CConsultancy met als doel het adviseren van de overheid en het bedrijfsleven over de mogelijkheden en onmogelijkheden van Azië en India in het bijzonder.

Nu de economische hervormingen versneld doorzetten en de pers jubelend over de kansen in India schrijft, realiseren ook veel Nederlandse bedrijven dat ze niet kunnen achterblijven. India is met China de snelst groeiende economie ter wereld met een goed opgeleide internationaal georiënteerde middenklasse en een enorme markt. Een land ook dat, net als China, een bijzondere aanpak vereist.

Behalve het trainen en coachen van managers over India in brede zin en meer specifiek op het gebied van crossculturele communicatie en management, verzorgt hij workshops en trainingen en spreekt op congressen over Azië en India en hun snel veranderende relatie met Europa in een globaliserende en multiculturele wereld. Zijn optredens zijn altijd enthousiast, onderhoudend en kundig en een eye opener voor velen.

Van Hijfte combineert zijn praktische ervaring met een enorme kennis van het gebied wat volgend jaar resulteert in een boek over India.

Vakkennis Bert van Hijfte

Functiegebieden

Consulting/advies, Management en Training/opleiding.

Onderwerpen

Management, Outsourcing, Digital Transformation, Mobility, ICT-branche en Maatschappij.


Computable Expert
Bert van Hijfte

Bert van Hijfte
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Senior Management
Functie: Consultant
Werkzaam bij: CConsultancy
Bedrijfsgrootte: 2-4 personen
Omvang ict-afdeling: 1 t/m 4 personen
Branche: Zakelijke dienstverlening
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2826 6.80
3 Jack Jansonius 357 6.80
4 Reza Sarshar 1437 6.75
5 Will Moonen 379 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 448 6.69
7 Pa Va Ke 1586 6.66


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.