Edgar de Groot


Edgar de Groot is ruim 15 jaar werkzaam op het gebied van enterprise application integration, business-to-business integration and service oriented architecture. Hij is werkzaam geweest bij diverse Europese en Amerikaanse leveranciers van integratie en middleware oplossingen. Edgar is begonnen als programmeur en ontwerper van integratie componenten en oplossingen. Nadien heeft hij bij deze bedrijven rollen vervuld op het gebied van het ontwerpen van integratie architecturen, project delivery, product marketing en het ontwikkelen van branche-specifieke integratie oplossingen in logistiek en industrie. De laaste jaren is Edgar werkzaam als Senior Business Architect bij Information Builders/iWay Software met persoonlijke aandachtsgebieden rond SOA-based integration, enterprise service bus en service orientatie binnen de BI wereld. Dit laatste wordt gezien als een nieuw terrein waarbij de kloof wordt gedicht tussen het geautomatiseerd verwerken van gegevens en direct visualiseren van deze informatie. Binnen Information Builders Benelux geeft Edgar tevens leiding aan een groep architecten op het gebied van business intelligence en integratie. Edgar heeft het grootste gedeelte van zijn werkzame leven doorgebracht met het vertalen van nieuwe technolgieen naar werkelijke toepasbaarheid en het vertalen van architecturen in daadwerkelijke implementaties. 'De weg van technologie naar product en van product naar oplossing is schitterend om te begeleiden. De uiteindelijke oplossing, maar vooral de waarde die daarmee gecreeerd wordt binnen ondernemingen, bepaalt dan ook voor een groot deel het success van de technologie.'

Vakkennis Edgar de Groot

Functiegebieden

Commercie, Consulting/advies, Database-engineering, Datacom/telecom, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Marketing/promotie, Multimedia, Projectmanagement, Technisch ontwerp, Testen/implementeren en Training/opleiding.

Onderwerpen

Management, Outsourcing, Business Analytics, ERP, CRM, Cloud Computing, Internet, Mobility, Infrastructuur, Security, ICT-branche, Loopbaan en Maatschappij.

Programmeertalen/tools

SQL en XML.

Software/hardware

Windows PC.

Edgar de Groot

ing. Edgar de Groot
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Starter
Functie: Hoofd systeemanalyse/systeemontwerp
Bedrijfsgrootte: 1000-1500 personen
Branche: ICT

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 635 6.88
2 Henri Koppen 2630 6.82
3 Ruud Mulder 1220 6.75
4 Reza Sarshar 1436 6.74
5 Will Moonen 291 6.74
6 P.J Westerhof LL.M MIM 358 6.71
7 Jaap van Belkum 269 6.71
8 Pa Va Ke 1499 6.67
9 Louis Kossen 809 6.66
10 Willem Oorschot 592 6.57
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.