Frank Kroon


Frank Kroon (1962) heeft in de afgelopen jaren voor diverse organisaties in Nederland, Duitsland, Engeland, Finland, Australië en Verenigde Staten vernieuwingen op het gebied van de IT Dienstverlening ontworpen en ingevoerd. Service Oriëntatie is daarbij steeds en in toenemende mate een karakteristiek van de oplossing geweest. De concrete vertaling van gevraagde diensten naar oplossingen heeft zich in die tijd wel gewijzigd. In plaats van mee te deinen op de golven van de mogelijkheden heeft Frank binnen de Open Group de handschoen opgepakt om nieuwe concepten te ontwikkelen. Dit heeft geleid tot het project Service Oriented Infrastructure dat binnen de Working Group Service Oriented Architecture wordt uitgevoerd. Voor HP werkt Frank samen met klanten aan integrale oplossingen voor IT Services, waarbij kenmerken als Life Cycle Management, Closed Demand-Supply Chains en Service Orientation inmiddels als nagenoeg standaard faciliteiten worden meegenomen. Een van zijn stokpaardjes op het gebied van nieuwe IT diensten is de overgang van Project- naar Proces-gedreven IT, oftewel van "Do the right things - Build a new silo" naar "Do the things right - Build a Shared Service".

Vakkennis Frank Kroon

Functiegebieden

Consulting/advies, Database-engineering, Datacom/telecom, Helpdesk/support, Management, Kantoorautomatisering, Marketing/promotie, Multimedia, Netwerk engineering/beheer, Projectmanagement, Systeembeheer, Technisch ontwerp, Testen/implementeren, Training/opleiding en Webmanagement.

Onderwerpen

Management, Business Analytics, Internet, Mobility, Infrastructuur, Beheer, ICT-branche, Maatschappij en Digital Workplace.

Methoden/frameworks

J2EE.

Programmeertalen/tools

.Net , Cobol, Fortran en SQL.

Software/hardware

Oracle-software en VMWare.


Frank  Kroon

Frank Kroon
Opleidingsniveau: HBO
Functie: Open Group Master IT Architect
Werkzaam bij: HP
Bedrijfsgrootte: 1000-1500 personen
Branche: ICT

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2710 6.80
3 Reza Sarshar 1436 6.75
4 Will Moonen 318 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 399 6.69
6 Pa Va Ke 1546 6.66
7 Louis Kossen 860 6.65
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.