Managed hosting door True

Hessel Wellema


drs. Hessel Wellema is een expert van Computable voor de topics Beheer en Digital Workplace.

Hessel is in 1993 afgestudeerd in de Informatica aan de rijksuniversiteit van Leiden. Zijn afstudeerscriptie richtte zich op de kritieke succesfactoren voor systeemontwikkeling. In 1994 is hij zijn loopbaan gestart op de supportafdeling van Exact, een softwareleverancier uit Delft. Vrij snel is hij daarna gepromoveerd tot projectleider en manager van diverse multi disciplinaire projecten in binnen en buitenland. In de navolgende jaren heeft hij leiding gegeven aan verschillende teams waaronder sales, marketing, support, consultancy en software ontwikkeling. In 2004 is hij benoemd tot Business Unit Manager met als doelstelling het bouwen van een organisatie met als primaire focus het bouwen en verkopen van oplossingen voor de Professional Service Automation markt, op dit moment nog altijd 1 van de primaire doelmarkten van Exact Software.

In 2007 is Hessel door de Rotterdamse softwareleverancier Scense benaderd om een product voor Workspace Management in de markt te zetten.

Na een pauze van een paar maanden, heeft Hessel een positie geaccepteerd bij Exact Software binnen de product marketing afdeling.

Vakkennis Hessel Wellema

Functiegebieden

Applicatiebeheer, Commercie, Functioneel ontwerp, Helpdesk/support, Management, Kantoorautomatisering, Marketing/promotie, Projectmanagement en Testen/implementeren.

Onderwerpen

Management, ERP, CRM, Development, Mobility, Beheer, Overheid, Loopbaan, Maatschappij en Digital Workplace.

Methoden/frameworks

ITIL, Prince2 en SDM.

Software/hardware

Excel, Informatica, Joomla!, VMWare, Windows PC en Wordpress.


Computable Expert
Hessel  Wellema

drs. Hessel Wellema
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Leidinggevend
Functie: Manager Product Marketing
Werkzaam bij: Exact Cloud Solutions
Bedrijfsgrootte: 1500-2500 personen
Omvang ict-afdeling: 100 t/m 249 personen
Branche: ICT
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen