Hessel Wellema


drs. Hessel Wellema is een expert van Computable voor de topics Beheer en Digital Workplace.

Hessel is in 1993 afgestudeerd in de Informatica aan de rijksuniversiteit van Leiden. Zijn afstudeerscriptie richtte zich op de kritieke succesfactoren voor systeemontwikkeling. In 1994 is hij zijn loopbaan gestart op de supportafdeling van Exact, een softwareleverancier uit Delft. Vrij snel is hij daarna gepromoveerd tot projectleider en manager van diverse multi disciplinaire projecten in binnen en buitenland. In de navolgende jaren heeft hij leiding gegeven aan verschillende teams waaronder sales, marketing, support, consultancy en software ontwikkeling. In 2004 is hij benoemd tot Business Unit Manager met als doelstelling het bouwen van een organisatie met als primaire focus het bouwen en verkopen van oplossingen voor de Professional Service Automation markt, op dit moment nog altijd 1 van de primaire doelmarkten van Exact Software.

In 2007 is Hessel door de Rotterdamse softwareleverancier Scense benaderd om een product voor Workspace Management in de markt te zetten. Hessel heeft het product succesvol gepositioneerd waarna hij de rol van COO op zich heeft genomen.

In 2015 heeft een positie geaccepteerd bij Exact Software als manager van de product management afdeling. Hierbij richtte hij zich met name op de inzet van innovatieve technieken om de software voor boekhouden naar het volgende niveau te brengen. Voorbeelden van dergelijke technieken zijn AI, Chat interfaces en Blockchain.

In 2019 is Hessel een nieuwe onderneming gestart met als doel het toegankelijk maken van digitaal personeel (chatbots) voor het MKB.

Vakkennis Hessel Wellema

Functiegebieden

Management, Multimedia, Research/wetenschap, Software-ontwikkeling en Testen/implementeren.

Onderwerpen

Digital Transformation, ERP, CRM, Development, Mobility, Beheer, Overheid, Loopbaan, Maatschappij, Start-ups, Digital Workplace en Digital Innovation.

Methoden/frameworks

Agile, ITIL, Prince2 en SDM.

Programmeertalen/tools

Javascript.

Software/hardware

Excel, Informatica, Joomla!, VMWare, Windows PC en Wordpress.


Computable Expert
Hessel  Wellema

drs. Hessel Wellema
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Leidinggevend
Functie: Directeur
Werkzaam bij: Botz4U B.V.
Bedrijfsgrootte: 2-4 personen
Branche: ICT
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Jaap van Belkum 258 6.84
2 Henri Koppen 2565 6.83
3 Ewout Dekkinga 424 6.82
4 Will Moonen 285 6.81
5 Reza Sarshar 1436 6.75
6 Ruud Mulder 1220 6.75
7 Pa Va Ke 1437 6.72
8 Louis Kossen 778 6.67
9 Willem Oorschot 592 6.57
10 NumoQuest 1830 6.54
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.