Ivo van der Heijden


Ivo van der Heijden is sinds de start van zijn professionele loopbaan actief in het vakgebied Business Intelligence (BI). Ivo is in 1996 begonnen bij het toenmalige CMG. Als consultant heeft hij een groot aantal bedrijven geholpen de ontwikkeling van BI oplossingen vorm te geven. Bij de diverse klanten is gewerkt aan de ontwikkeling van extractie, transformatie en laden (ETL), architectuur en rapportage omgevingen. Die ervaring heeft als fundament gediend voor verdere advisering bij opdrachtgevers op gebieden als productpositionering, productselectie, metadata management, projectaanpak en opdrachtgeverschap.

Als trainer heeft Ivo vakinhoudelijke trainingen ontwikkeld en verzorgd voor de interne opleiding van consultants en voor commerciële externe opleidingen in samenwerking met CIBIT, inmiddels DNV-CIBIT.

Als project manager Business Intelligence heeft Ivo een grote interesse in de organisatorische en procesmatige kant van het vakgebied. In de rol van trainer/opsteller van de training "effectief optreden in projecten & teams" levert hij een directe bijdrage aan de goede professionele start van beginnende consultants. Als projectmanager heeft hij meerdere "fixed price, fixed result" projecten geleid. Gedurende de uitvoering van deze projecten is zijn interesse in en kennis van de diverse BI organisatievormen en het opdrachtgeverschap vanuit de business van de klant voor BI projecten ontwikkeld.

Momenteel werkt Ivo voor Alten Nederland waar hij als Service Delivery Manager cloud & analytics verantwoordelijk is voor aansturing van het BI Service Center. Vanuit dit Service Center bedient Alten haar klanten op het gebied van outsourcing en onderhouding op Cloud, Analytics en BI diensten.

Vakkennis Ivo van der Heijden

Functiegebieden

Applicatiebeheer, Consulting/advies, Informatieanalyse, Projectmanagement, Software-ontwikkeling, Testen/implementeren en Training/opleiding.

Onderwerpen

Digital Transformation, Business Analytics, Datamanagement, Cloud Computing, Beheer, ICT-branche, Digital Innovation, Internet of things en Big data.

Methoden/frameworks

Agile, ITIL, Prince2, Scrum, Big Data en Datawarehouse.

Software/hardware

Windows Azure.


Ivo van der Heijden

Ivo van der Heijden
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Leidinggevend
Functie: Service Delivery Manager Cloud & Analytics
Werkzaam bij: ALTEN NEDERLAND
Bedrijfsgrootte: 501-1000 personen
Omvang ict-afdeling: 10 t/m 19 personen
Branche: ICT - consultancy & dienstverlening
Geeft leiding aan: 10 tot 25 personen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2795 6.80
3 Jack Jansonius 292 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 358 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 427 6.69
7 Pa Va Ke 1573 6.66
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.