Leo Willems


Leo Willems is sinds 1982 werkzaam in de ICT. Aanvankelijk als UNIX programmeur en systeembeheerder bij Remidex en Wang. In 1987 was hij werkzaam bij AT Computing als UNIX- docent/specialist. In deze periode schreef hij de eerste editie van "Het C++ boek" dat nog steeds veel wordt gebruikt bij hoge scholen.Zestien jaar geleden was hij een van de oprichters van TUNIX, het eerste Nederlandse bedrijf dat Internet beveiligingsdiensten aanbood. Op dit moment is hij Chief Security Officer bij TUNIX Internet Security en Opleidingen. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de veiligheid van producten, diensten en gehanteerde procedures met betrekking tot het beheer van firewalls van derden die onder de TUNIX Managed Firewall Service overeenkomsten vallen. Naast deze functie heeft hij ruime ervaring als docent waarbij de laatste jaren de focus ligt op informatiebeveiliging en beveiligingsbewustzijn.Leo Willems was actief in de Nederlandse UNIX User Group (NLUUG) als lid van de programmacommissie en bestuurslid. Tegenwoordig is hij bestuurslid van Stichting InterNLnet en voorzitter van de Stichting NLnetLabs.Er verschenen diverse artikelen van zijn hand in de vakliteratuur en hij verzorgt met regelmaat lezingen op universiteiten, hoge scholen en voor seminars.

Vakkennis Leo Willems

Functiegebieden

Beveiliging, Consulting/advies, Database-engineering, Datacom/telecom, Helpdesk/support, Management, Netwerk engineering/beheer, Software-ontwikkeling, Systeembeheer, Training/opleiding en Webmanagement.

Onderwerpen

Management, Outsourcing, Development, Cloud Computing, Internet, Mobility, Infrastructuur, Security, Beheer, ICT-branche, Overheid, Maatschappij en Digital Workplace.

Programmeertalen/tools

C++, HTML/CSS, Javascript, Perl, PHP en SQL.

Software/hardware

Informix, Linux, Oracle-software, Unix en VMWare.

Leo  Willems

Leo Willems
Opleidingsniveau: HBO
Functie: Chief Security Officer
Werkzaam bij: Tunix Internet Security & Opleidingen
Bedrijfsgrootte: 26-50 personen
Branche: ICT

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2691 6.80
3 Reza Sarshar 1436 6.75
4 Will Moonen 312 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 374 6.69
6 Pa Va Ke 1527 6.66
7 Louis Kossen 835 6.65
8 Willem Oorschot 592 6.57
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.