Leonard Verhoef


Dr. Leonard Verhoef verenigt wetenschappelijke kennis met praktijkervaring. Hij studeerde toegepaste experimentele psychologie en onderwijskunde (Utrecht). Zes jaar onderzocht hij de ontwikkeling van het menselijk denken. Daarna ontwikkelde hij ruim 25 jaar reisinformatie, verkoopautomaten, computer interfaces en webdesigns voor publiekstoepassingen. Voor professionals ontwikkelde hij de bediening van administratieve systemen, electronic mail, traffic control, process control, meldkamers en complexe machines. De toepassingen zijn verschillend maar de vraag is steeds gelijk: "Wat is de beste pasvorm voor het menselijke bewegen, oog, taalgebruik, geheugen en denken?"Uit zijn werk blijkt duidelijk dat het bedienprobleem met psychologie eenvoudig op te lossen is.

a) Dat dit zo is en hoe je dat moet doen staat in het wetenschappelijke boek "Why designers can't understand their users"

b) Dit is concreet gemaakt met de treinkaart automaat van NS en met 470 voorbeelden voor computer interfaces in het seminar en de boeken "GUI, webontwerp, psychologie en human efficiency" en in Public information systems, psychology and human efficiency

c) Hoe ons er uit ziet nadat het bedienprobleem opgelost is staat de columns "Met een psychologische blik van vandaag naar morgen"

Meer biografie op mijn website.

Vakkennis Leonard Verhoef

Functiegebieden

Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Helpdesk/support, Informatieanalyse, Research/wetenschap, Technisch ontwerp en Training/opleiding.

Onderwerpen

Management, Digital Transformation, Development, Internet en Maatschappij.

Leonard  Verhoef

dr. Leonard Verhoef
Opleidingsniveau: WO
Functie: Eigenaar
Werkzaam bij: Human Efficiency
Bedrijfsgrootte: 2-4 personen
Branche: ICT

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2708 6.80
3 Reza Sarshar 1436 6.75
4 Will Moonen 318 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 399 6.69
6 Pa Va Ke 1545 6.66
7 Louis Kossen 860 6.65
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.