Errol van Engelen


Errol van Engelen is een expert van Computable voor de topics Digital Transformation, Digital Innovation en Big data.

Errol van Engelen is Business Developer, Spreker en Gastdocent in Digital Transformation, Big Data en Emerging Technologies. Hij begon zijn loopbaan in IT. Hij heeft een bachelor in Marketing Management en Business Administration. Sinds 2001 werkt Errol als zelfstandig consultant, de laatste tien jaar met de focus op Digital Transformation en Big Data. Zijn toegevoegde waarde, naast inspirerende, interactieve en waardevolle lezingen en workshops, is het verstrekken van zowel kennis als een methodologie.

Digital Transformation wordt steeds complexer. Om die complexiteit te reduceren heeft hij een aanpak ontwikkeld die twee bestaande, succesvolle methoden integreert, de Holistic Digital Methodology® (HDM). De HDM biedt u mogelijkheden om uw Digital projecten effectief te ontwikkelen. Errol verzorgt over elk onderdeel een lezing of workshop die u ondersteunt van strategie naar implementatie. De HDM kan gebruikt worden voor:

• Digital Transformation
• Content Marketing
• Social Media
• Marketing Automation
• Big Data en Business Intelligence

Big Data
Door de opkomst van Social Media groeit uw data explosief. Door het analyseren van deze data kunt u patronen in kaart brengen. Zo krijgt u inzicht in het gedrag van uw klanten en kunt u op basis daarvan voorspellingen doen. Dit heet Predictive Analytics. Met Predictive Analytics kunt u de financiële resultaten van uw activiteiten en campagnes verhogen. Niet alleen grote bedrijven kunnen uitgroeien tot een data gedreven organisatie, ook voor MKB-bedrijven is het mogelijk om inzicht te krijgen in wie uw website bezoekt en waar hij naar heeft gezocht.

Emerging Technologies
Door de vele technologische doorbraken wordt het voor u als management steeds moeilijker om state-of-the-art technologie te volgen, op waarde te beoordelen en daarvoor een strategie te ontwikkelen met een positief impact op uw business. De focus ligt daarbij op een aantal essentiële technologieën met veel business impact, zoals:

• Artificial Intelligence
• Augmented & Virtual Reality
• Blockchain & Internet of Things
• Drones & Robotics

Tags
Adviseur, Analytics, Artificial Intelligence, Auteur, Big Data, Blockchain, Business Development, Business Intelligence, Consultant, Content Marketing, Customer Analytics, Customer Experience, Digital Marketing, Digital Transformation, Drones, Internet of Things, IoT, Marketing, Marketing Innovation, Marketing Sales Alignment, Online Media, Operational Analytics, Product Innovation, Robotics, Service Innovation, Social Media, Virtual Reality

Vakkennis Errol van Engelen

Functiegebieden

Commercie, Consulting/advies en Marketing/promotie.

Onderwerpen

Digital Transformation, Digital Innovation, Internet of things en Big data.

Methoden/frameworks

Prince2, SDM en Big Data.Computable Expert
Errol van Engelen

Errol van Engelen
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Senior Management
Functie: Business Developer | Spreker | Gastdocent | Big Data | Digital Transformation
Werkzaam bij: Bizzmaxx
Bedrijfsgrootte: Zelfstandig
Branche: Advies/Consultancy
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Jaap van Belkum 256 6.84
2 Henri Koppen 2563 6.83
3 Ewout Dekkinga 410 6.82
4 Will Moonen 285 6.81
5 Reza Sarshar 1436 6.75
6 Ruud Mulder 1220 6.75
7 Pa Va Ke 1437 6.72
8 Louis Kossen 778 6.67
9 Willem Oorschot 592 6.57
10 NumoQuest 1830 6.54
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.