Mathieu Paapst


mr.dr. Mathieu Paapst is een expert van Computable voor de topics Management, Development en Overheid.

mr.dr. Mathieu Paapst is Internetrecht-jurist, en als locatiedirecteur verantwoordelijk voor de vestiging van adviesbureau ICTRecht in de Groningse Mediacentrale. In 2005 studeerde hij als een van de eersten af aan de opleiding Recht en ICT van de Rijksuniversiteit Groningen, en in januari 2013 promoveerde hij op een bestuurskundig onderzoek naar de doorw­erking van open ICT-beleid (open source en open standaarden) binnen de aanbestedingspraktijk.

Zijn expertise ligt op het gebied van het auteursrecht, het privacyrecht, ICT-aanbestedingsrecht, en het media- en telecommunicatierecht. Hij is bij de landelijke Commissie van Aanbestedingsexperts aangesteld als te raadplegen expert voor de ICT-Branche. Ook is hij lid van The International Association of Privacy Professionals (IAPP) en is Certified Information Privacy Manager (CIPM). Daarnaast voert hij (juridische) beleidsonderzoeken uit voor diverse overheidsopdrachtgevers, en is vaak betrokken bij contractsonderhandelingen. Zijn werkervaring die is opgedaan buiten de juridische sector (oa als bestuurder van diverse organisaties, politicus, managementconsultant en als ondernemer) komt daarbij vaak van pas.

Naast zijn werk voor ICTRecht is hij bestuurslid van de Open State Foundation, gemeenteraadslid in Slochteren, en AB lid van de GR Bedrijvenpark Rengers.

Vakkennis Mathieu Paapst

Functiegebieden

Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Projectmanagement, Research/wetenschap en Training/opleiding.

Onderwerpen

Management, Development, Internet, Beheer, ICT-branche, Overheid, Onderwijs, Maatschappij, Start-ups en Digital Innovation.

Methoden/frameworks

Prince2.

Programmeertalen/tools

XML.Computable Expert
Mathieu  Paapst

mr.dr. Mathieu Paapst
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Directie
Functie: Juridisch adviseur
Werkzaam bij: ICTRecht adviesbureau
Bedrijfsgrootte: 26-50 personen
Branche: Juridische dienstverlening
Geeft leiding aan: 10 tot 25 personen

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2708 6.80
3 Reza Sarshar 1436 6.75
4 Will Moonen 318 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 399 6.69
6 Pa Va Ke 1545 6.66
7 Louis Kossen 860 6.65
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.