Mathieu Paapst


mr.dr. Mathieu Paapst is een expert van Computable voor de topics Management, Development en Overheid.

Ik ben Internetrecht-jurist en empirische rechtswetenschapper, en werkzaam als Universitair docent IT- en IP-recht, Legal Tech en Privacyrecht bij de Rijksuniversiteit Groningen. Ik geef leiding aan het Legal Tech and Design Lab.

Mijn onderzoeksinteresse ligt op het gebied van de juridische en rechtssociologische vraagstukken rondom het privacy-recht en het internetrecht.

Naast mijn werk als wetenschapper ben ik de co-founder geweest van het Legal Tech bedrijf Complianz en van Cookiedatabase.org. Hoewel ik daarbij na een management buyout niet langer betrokken ben, worden de door mij ontwikkelde sets Algemene voorwaarden, Privacystatements en Cookieverklaringen nog steeds gebruikt door inmiddels meer dan 900.000 websites wereldwijd.  Ook ben ik in het verleden founder en co-founder geweest van twee adviesbureaus op het snijvlak van IT en Recht. Ik gaf daarbij leiding aan 14 juristen. Ik begon mijn carriere als ondernemer ooit in de muziekdetailhandel.

Ik ben lid van het Data Advisory Team van Brainport Smart District, lid van de ethische commissie "Data en Technologie" van de gemeente Groningen, toezichthouder van Stichting Pleio, en jurylid van de Nationale Privacy Awards.
Vakkennis Mathieu Paapst

Functiegebieden

Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Projectmanagement, Research/wetenschap en Training/opleiding.

Onderwerpen

Management, Internet, ICT-branche, Overheid, Onderwijs, Maatschappij, Start-ups en Digital Innovation.

Software/hardware

Wordpress.Computable Expert
Mathieu  Paapst

mr.dr. Mathieu Paapst
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Directie
Functie: Universitair docent
Werkzaam bij: Rijksuniversiteit Groningen
Bedrijfsgrootte: Meer dan 5000 personen
Branche: Onderwijs

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2864 6.80
3 Reza Sarshar 1437 6.75
4 Will Moonen 387 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 478 6.69
6 Pa Va Ke 1610 6.66


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.