Mylene Reiners


Mijn naam is Mylène Reiners. Geboren in 1962, iets meer dan 20 jaar werkzaam in de ICT.
Na mijn studie geschiedenis (hoofdvak Oudheid) ben ik in 1998 begonnen bij de Rabobank, op de Input/Output zaal. Met twee linkerhanden was ik daar niet echt op mijn plaats, en ben, toen de mogelijkheid geboden werd, omgeschoold tot programmeur (COBOL). Via het toen standaard pad Programmeur, Systeemanalist-Programmeur, Technisch ontwerper, Functioneel ontwerper opgeklommen.
Op een gegeven moment had ik COBOL wel gezien. Daarom ben ik om me heen gaan kijken, en heb gekozen voor Java. In 1997 was het nog redelijk klein en overzichtelijk, en redelijk gemakkelijk zelf te leren. Vanuit die nieuwe technologie ben ik toen terecht gekomen op het CyberCenter van de Rabobank, de afdeling die zich bezighield met de website.
Toen die afdeling opgeheven dreigde te worden, ben ik om me heen gaan kijken. Ik ben in 1999 als Javaan bij CMG begonnen. In Eindhoven, waar ik werkte, waren echter maar weinig Javanen, waardoor er niet zoveel mogelijk bleek. In mijn vrije tijd begon ik steeds meer Linux te gebruiken en met Open Source producten te (leren) werken. In 2005 (mede door de overname door Logica) besloot ik weer eens verder te kijken. Toen ben ik terecht gekomen bij Atos Origin BAS ET in Eindhoven, als architect. Vanwege mijn interesse in en kennis van Open Source ben ik inmiddels productmanager van het Open Source Center of Excellence. Vanuit die rol ben ik tegenwoordig veel bezig met het zoeken naar leuke nieuwe Open Source Solutions, vaak - maar niet uitsluitend - Java gerelateerd. Over een aantal van deze onderwerpen praat ik mee op onze blog.
Ik woon tegenwoordig met een hond en een paar agaporniden in Nederweert, en hou me in mijn vrije tijd bezig met lezen, muziek en hiking.

Vakkennis Mylene Reiners

Functiegebieden

Applicatiebeheer, Beveiliging, Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Informatieanalyse, Projectmanagement, Research/wetenschap, Software-ontwikkeling, Technisch ontwerp, Testen/implementeren, Training/opleiding en Webmanagement.

Onderwerpen

Development, Cloud Computing, Internet, Infrastructuur, Security en ICT-branche.

Methoden/frameworks

ITIL en J2EE.

Programmeertalen/tools

HTML/CSS, Java, Javascript, JSP, SQL en XML.

Software/hardware

Linux, Oracle-software, Unix, VMWare en Windows PC.


Mylene  Reiners

Mylene Reiners
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Student
Functie: Productmanager OSCE, Architect
Werkzaam bij: Atos
Bedrijfsgrootte: 1000-1500 personen
Omvang ict-afdeling: 1000 personen en meer
Branche: ICT

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2740 6.80
3 Reza Sarshar 1436 6.75
4 Will Moonen 327 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 403 6.69
6 Pa Va Ke 1552 6.66
7 Louis Kossen 867 6.65
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.