Paul van Geelen


Paul van Geelen heeft zo'n 14 jaar ervaring in de IT. Vanuit zijn passie voor business intelligence (BI) en datawarehouse (DWH) architecturen, heeft hij verschillende omgevingen kunnen vormgeven. Hij heeft inmiddels meer dan 20 datawarehouses en architecturen (mee) ontworpen. Hierdoor heeft Paul een schat aan ervaring, met verschillende rollen, binnen deze projecten (programmeur, analist, architect, projectleider, auditor, projectmanager, programma manager en business consultant).
Paul van Geelen heeft een duidelijke visie ontwikkeld rondom de verschillende BI aandachtsgebieden, waarbij de besluitvorming rondom verschillende bedrijfsprocessen gevoed moeten worden door de juiste geïntegreerde informatie; gebaseerd op een geïntegreerde architectuur: Dit kan in combinatie met een SOA architectuur zijn, afhankelijk van de requirements. De juiste informatie op de juiste plaats voor iedereen, helpt de goede beslissingen te maken. Hulpmiddelen hierbij zij datawarehouses (dataintegratie), business rapportages (huidige processen) , Corporate Performance Management (CPM) gebaseerd op Balanced Scorecard methodologie (dashboard reporting) en budgettering en forecasting (gewenste ontwikkeling van bedrijfsprocessen).
Deze visie heeft Paul van Geelen verder ontwikkeld bij verschillende klanten waaronder Wegener, KPN BIC, Agis, KLIQ, NOC*NSF, Robeco, CIZ, Eneco, Ziekenhuizen, NXP en ASML. Paul onderscheidt zich door zijn veelzijdige ervaring in de verschillende rollen rondom Business Intelligence en Datawarehouse projecten, en door zijn pragmatische aanpak; in deze tijd wacht niemand op wollige, abstrace plannen, maar is een duidelijke visie met een heldere aanpak, waarbij concrete activiteiten gepland worden vele malen doeltreffender. Paul heeft een standaard projectaanpak ontwikkeld, gebaseerd op Prince II, De methodiek van Ralph Kimball en TMAP, en de opgedane ervaring in al zijn datawarehouse/BI projecten. Deze methodiek heeft hij bij klanten op ,maat toegespitst, geïmplementeerd. Dat heeft er toe geleid dat 95 % procent van de projecten binnen budget en meestal ook binnen tijd zijn uitgevoerd.Ook heeft Paul samen met het CIBER team een aantal standaard datawarehouse concepten ontwikkeld op het gebied van datakwaliteit, architectuur, audits van de juistheid en volledigheid van de geladen data, standaard data-kwaliteitsrapportages, aansluiting van het DWH op de bus architectuur (bv HL7 formaat), standaard dynamische extractors voor bronsystemen, Planningsmodules, ondersteuning van activity based costing en zelfs een out-of-the-box datawarehouse voor ziekenhuizen.Verder heeft Paul van Geelen bij Wegener als consultant het bedrijfsproces Bottom up begroten (budgettering en forecasting) vorm gegeven. Hierbij heeft hij met behulp van sessies en workshops de requirements van het bedrijfsproces in kaart gebracht waarna op basis van het corporate datawarehouse de budgetterings web-applicatie werd ontworpen en ontwikkeld. Binnen drie maanden konden de verschillende managers en 200 verkopers beginnen met budgetteren. Momenteel is Paul van Geelen o.a. bezig bij het Amphia, Bureau Jeugdzorg en de Maartenskliniek in de rol van senior supplier en Quality Asurrance manager op lopende integratie (DWH en BI) projecten. Paul van Geelen heeft meerdere malen klanten begeleid bij toolkeuze van zowel BI als Datawarehouse (ETL) tools. Ook heeft Paul vaker audits gedaan op bestaande BI omgevingen en adviezen uitgebracht voor mogelijke optimalisaties.Paul van Geelen heeft diepgaande kennis van, en ruim 11 jaar ervaring met Business Objects (4.x, 5.x, 6.x en XI).
Paul heeft ervaring als spreker op seminars zoals b.v. de European launch van Business Objects 6, Lezing op de Business Objects summit in 2007, seminar over de integratie van BO en SAP, Oracle datawarehousing. Ook heeft Paul ervaring in het geven van trainingen, waaronder b.v. de DWH masterclass. Deze masterclass is de voorbereiding voor het behalen van het internationaal erkende CBIP (Certified Business Intelligence Professional) certificaat.Paul van Geelen bezoekt regelmatig toonaangevende congressen (Gartner, Butler, Rick van der Lans, Nidgel Pendse etc.) om zijn kennis van BI en DWH-oplossingen en architecturen op peil te houden en heeft regelmatig overleg met productmanagers, -ontwikkelaars en presales consultants van BI en DWH leveranciers.Paul van Geelen heeft kennis van de financiële branche opgedaan onder andere bij Rabofacet, Robeco en bij Wegener. Verder is hij voor verschillende klanten betrokken geweest bij de financiele verslaglegging en controles.
Voorts heeft Paul veel kennis van de zorgbranche middels projecten bij CVZ/CTZ, CIZ, zorgverzekeraars, ziekenhuizen en thuiszorginstellingen.Tenslotte is Paul van Geelen Manager en eindverantwoordelijk voor Business Intelligence binnen CIBER, en vervult hij de rol van Sales- en Account manager.

Paul van Geelen

Paul van Geelen
Functie: Service Line Manager BI
Werkzaam bij: Ciber Nederland

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 635 6.84
2 Henri Koppen 2631 6.81
3 Ruud Mulder 1220 6.75
4 Reza Sarshar 1436 6.74
5 Will Moonen 292 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 358 6.71
7 Jaap van Belkum 269 6.71
8 Pa Va Ke 1500 6.67
9 Louis Kossen 809 6.65
10 Willem Oorschot 592 6.57
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.