Peter Hermans


Peter Hermans is meer dan 20 jaar werkzaam geweest in diverse senior management functies op het gebied van IT bij KPN (vaste net, internet, mobiel, en corporate). Hij heeft daarbij bijgedragen aan de totstandkoming en implementatie van de KPN strategie op het vlak van Enterprise-architectuur, applicatie portfoliomanagement en Enterprise Service Backbone (tegenwoordig service-integration).

Vanaf 2007 tot voorjaar 2020 is Peter Hermans werkzaam geweest in de energie sector, de laatste 5 jaren als CTO bij netbeheerder Stedin.
In deze functie heeft hij de verbinding gemaakt tussen technologie (slimme netwerken, IT, datamanagement en telecom) met marktontwikkeling en wet & regelgeving (energie en dataprivacy op Europees en nationaal niveau) om op deze wijze een bijdrage te leveren aan de energie transitie en is hij uitgegroeid tot een opinie deskundige in de Europese energie sector.

Vanaf 2012 is hij op Europees niveau actief geweest in Europese Energie Associaties (EDSO, CEDEC, Eurelectric, ENTSOE), waaronder het TSO-DSO platform.
Als lid van de taskforce smart grids van de Europese Commissie, heeft hij de Europese Commissie geadviseerd over toekomstige Europese wetgeving met betrekking tot flexibiliteit, TSO-DSO samenwerking en datamanagement; hij is co-auteur van meerdere Europese rapporten hierover. Frequente keynote spreker op internationale conferenties.
Lid van de adviesraad van Energyville (Genk, België) en van de internationale adviesraad van het Deense nationale project "Flexible Energy Denmark" (FED).

Voortbouwend op ruime ervaring in lijn-, programma- en verander management (C-level), is hij daarbij initiërend en sturend geweest om strategische programma’s in de Nederlandse Energie sector tot succes te brengen, dit vanuit een geïntegreerde visie op ontwikkelingen in markten, technologie en regelgeving (energie en data-privacy).

Sinds voorjaar 2020 actief als onafhankelijk strategisch adviseur op het snijvlak van de energie transitie en digitalisering. Peter Hermans is 64 jaar.

Vakkennis Peter Hermans

Functiegebieden

Consulting/advies, Management en Informatieanalyse.

Onderwerpen

Management, Outsourcing, Digital Transformation, Datamanagement, CRM, Infrastructuur, ICT-branche en Maatschappij.

Peter  Hermans

ir. Peter Hermans
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Directie
Functie: Stedin
Werkzaam bij: Stedin
Branche: Energie/Gas/Water

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2798 6.80
3 Jack Jansonius 296 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 362 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 427 6.69
7 Pa Va Ke 1573 6.66
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.