Managed hosting door True

Jorge de Almeida Pinto


Jorge de Almeida Pinto is Principal Consultant Infrastructure Services binnen Valid (http://www.valid.nl/). Binnen zijn functie heeft hij een sterke focus op Microsoft Identity and Access Management (IAM) technologieën. Aangezien zijn professionele passie in deze technologieën gevonden kan worden, heeft hij zich ook gespecialiseerd in Microsoft producten zoals Active Directory Domain Services (ADDS), Active Directory Lightweight Directory Services (ADLDS), Identity Lifecycle Manager (ILM), Forefront Identity Manager (FIM) en Active Directory Federation Services (ADFS) in contexten zoals analyse, ontwerpen, implementaties, migraties, troubleshooting en recovery.
Jorge is Microsoft gecertificeerd (MCP, MCSE, MCITP, MCT) en is sinds januari 2006 MVP op het “Identity & Access - Directory Services” vlak.
Een andere passie van Jorge is het spreken op conferenties en het schrijven van artikelen. Hij is sinds 2006 een frequente spreker op de “The Experts Conference (TEC)” van Quest en andere (Microsoft) conferenties en seminars en sinds 2005 schrijft hij artikelen in het technische blad "NetOpus".
Om voorop te blijven, participeert Jorge in beta programma's van nieuwe Microsoft IAM gerelateerde producten en onderhoudt hij het contact met de Microsoft Product Group door het bijwonen van de jaarlijkse MVP Summit en de maandelijkse “Product Group Interaction Events”. Jorge heeft ook nog een blog welke gevonden kan worden op http://jorgequestforknowledge.wordpress.com/.

Geen foto

ing. Jorge de Almeida Pinto
Functie: Principal Consultant Infrastructure Services
Werkzaam bij: Valid B.V.
te Utrecht