Theo Stolker


Theo Stolker is een expert van Computable voor de topics Cloud Computing, Infrastructuur en Zorg.

Na een opleiding Informatietechniek aan de HTS in Rotterdam ben ik van 1987 tot en met begin 1998 Software Engineer geweest (C/C++), waarbij ik vooral technische software ontwikkelde als onderdeel van een applicatieplatform. Vanaf 1998 ben ik me bezig gaan houden met product architectuur en product management van EAI en BPM producten, eerst binnen Baan, en later binnen WRQ. Binnen Baan kreeg ik via de samenwerking met Microsoft de eerste SOAP specificatie te zien, en later, in 2000 kwam ik via Gartner in aanraking met SOA. Toen ik in 2004 bij Cordys in dienst trad als Solution Architect was de relevantie van SOAP en SOA een stuk duidelijker geworden. Binnen Cordys heb ik meegeholpen in diverse SOA- en BPM trajecten, en naar aanleiding daarvan ben ik betrokken geweest bij het ontwikkelen van een SOA Methodologie. In mijn vorige baan was ik werkzaam als Solution Architect bij HP Software Professional Services. Nu werk ik voor Inter Access als Informatie Architect in de Oracle Technology unit, waar we de Oracle SOA Suite met BPEL Manager en ESB inzetten.

Vakkennis Theo Stolker

Functiegebieden

Applicatiebeheer, Commercie, Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Projectmanagement, Software-ontwikkeling, Systeembeheer, Technisch ontwerp, Testen/implementeren, Training/opleiding en Webmanagement.

Onderwerpen

Development, Overheid en Loopbaan.

Methoden/frameworks

ITIL.

Programmeertalen/tools

.Net , C#, C++, SQL en XML.

Software/hardware

Oracle-software, SAP-software, Unix en Windows PC.Computable Expert
Theo  Stolker

Theo Stolker
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Senior Management
Functie: Senior Software Architect
Werkzaam bij: VitalHealth Software
Bedrijfsgrootte: 51-100 personen
Omvang ict-afdeling: 1 t/m 4 personen
Branche: Gezondheidszorg/Welzijn

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2793 6.80
3 Jack Jansonius 283 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 351 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 426 6.69
7 Pa Va Ke 1572 6.66