Wim van Stokkum


Wim van Stokkum staat synoniem voor kennistechnologie. Sinds het behalen van de titel Master of Science in 1994 is hij non-stop actief binnen het vakgebied als docent, ontwikkelaar van methodieken en tools, auditeur en schrijver van publicaties en boeken. In de dagelijkse praktijk werkt Wim als Senior Business Architect bij Everest en komt zijn specialisme tot uiting in advies, ondersteuning en begeleiding van organisaties bij de uitwerking van methodieken en organisatorische inrichting ten behoeve van regelbeheersingsprocessen. Deze processen hebben tot doel om complexe wet- en regelgeving transparant en traceerbaar door te vertalen naar beleidsregels, uitvoeringsregels en processen en systemen. Wim heeft in 15 jaar bij Everest omvangrijke projecten binnen de Rijksoverheid , de financiële sector en de industrie op zijn naam gezet.
Binnen het vakgebied kennistechnologie zijn de ontwikkeltechnieken gebaseerd op modelleren in plaats van programmeren. Ook voordat agile ontwikkeling breed gedragen werd, was deze aanpak binnen kennistechnologie de geijkte manier van werken. De kennis en ervaring die Wim met agile ontwikkeling heeft opgedaan, maakte hem de aangewezen co-auteur het boek Agile Service Development. In samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen heeft Wim de softe kant van agile ontwikkeling onderzocht en de uitkomsten gebundeld in handzame modellen om de communicatie en dus het slagen van een agile ontwikkeltraject te doen slagen.

Vakkennis Wim van Stokkum

Functiegebieden

Commercie, Consulting/advies, Database-engineering, Functioneel ontwerp, Informatieanalyse, Marketing/promotie, Projectmanagement, Research/wetenschap, Software-ontwikkeling, Technisch ontwerp en Training/opleiding.

Onderwerpen

Management, Digital Transformation, Datamanagement, CRM, Internet, Infrastructuur, Beheer, ICT-branche, Overheid en Maatschappij.

Methoden/frameworks

Agile, IAD, J2EE, Prince2, RUP, SDM en UML.

Programmeertalen/tools

C, C#, C++, Delphi, Java, Javascript, Perl, RPG, Visual Basic en XML.

Software/hardware

Excel, iPhone/iPad, SAP-software, Unix en Windows PC.


Wim van Stokkum

Wim van Stokkum
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Student
Functie: Business Architect
Werkzaam bij: EVEREST
Bedrijfsgrootte: 101-250 personen
Branche: Overheid/Non-profit
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 635 6.95
2 Ruud Mulder 1226 6.94
3 Henri Koppen 2667 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 306 6.73
6 Jaap van Belkum 269 6.71
7 P.J Westerhof LL.M MIM 362 6.69
8 Pa Va Ke 1508 6.66
9 Louis Kossen 817 6.65
10 Willem Oorschot 592 6.57
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.