Ton van den Berg


Ton van den Berg is meer dan 30 jaar werkzaam in de ICT-branche en heeft in deze periode verschillende functies bij diverse bedrijven vervuld. Ton studeerde Elektrotechniek aan de HTS en studeerde af in de richting Informatietechniek. Hierna is Ton als IT-ontwikkelaar bij Tealtronic en Adler Triumph Business Computers aan de slag gegaan. Bij deze bedrijven was hij onder andere betrokken bij de ontwikkeling van softwaresystemen. Door deel uit te maken van kleine ontwikkelteams en het volgen van diverse in- en externe cursussen was Ton in staat zich breder te ontplooien. Na een paar jaar bij Digital als supervisor interne automatisering werkzaam te zijn geweest, is Ton bij Data Expert als software specialist terecht gekomen. In deze functie hield Ton zich bezig met de ontwikkeling en implementatie van diverse toepassingen binnen de Politie- en Recherchediensten, met als hoogtepunt de vrijwel landelijke invoering van het fotokijksysteem. In 1993 heeft Ton de overstap gemaakt naar Kender Thijssen. Bij Kender Thijssen is Ton allereerst als Consultant Infrastructuren in dienst getreden. In deze functie is Ton gedetacheerd geweest als Interim IT Manager bij de NS, waardoor Ton betrokken is geraakt bij de ontwikkeling van beheerdiensten. De laatste jaren vervult hij bij Kender Thijssen de functie van Business Consultant. Binnen deze rol is Ton verantwoordelijk voor de invulling en ontwikkeling van beheerdiensten en geeft hij advies op het gebied van IT-organisatie. Onlangs heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van een nieuwe dienst, waarmee gebruikers op een eenvoudige manier flexibele, complete en gestandaardiseerde IT-infrastructuurdiensten kunnen afnemen. Door zijn werkzaamheden en ervaring in zowel de ontwikkeling als implementatie van complexe IT-beheerdiensten en -infrastructuren, beschikt Ton over uitgebreide kennis op zowel technisch als op bedrijfskundig vlak.

Vakkennis Ton van den Berg

Functiegebieden

Beveiliging, Commercie, Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Helpdesk/support, Management, Kantoorautomatisering, Netwerk engineering/beheer, Projectmanagement, Systeembeheer en Testen/implementeren.

Onderwerpen

Management, Outsourcing, Cloud Computing, Internet, Infrastructuur, Beheer, ICT-branche, Loopbaan, Maatschappij en Digital Workplace.

Methoden/frameworks

ITIL.

Programmeertalen/tools

SQL.

Software/hardware

Excel, Exchange, iPhone/iPad, Linux, Mac (OS X), Oracle-software, SQL Server, Unix, VMWare en Windows PC.


Ton van den Berg

Ton van den Berg
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Ervaren
Functie: Ict Architect
Werkzaam bij: DETRON ICT MANAGED SERVICES BV
Bedrijfsgrootte: 501-1000 personen
Omvang ict-afdeling: 50 t/m 99 personen
Branche: ICT - consultancy & dienstverlening
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2720 6.80
3 Reza Sarshar 1436 6.75
4 Will Moonen 321 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 400 6.69
6 Pa Va Ke 1549 6.66
7 Louis Kossen 865 6.65
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.