Vincent van der Linden


Vincent van der Linden is een expert van Computable voor de topics Datamanagement en Infrastructuur.

Sinds de eerste stappen in de ICT wereld rond 1990, heb ik mij vanaf het begin af aan in datamanagement en opslag systemen geïnteresseerd. In het begin als fieldservice engineer en dus voor als installateur in het veld, met de schroevendraaier in de hand. Daarna de stap gemaakt om bij een van de grote dagbladen in Amsterdam als storage beheerder bezig te mogen zijn met een grote hoeveelheid opslag capaciteit beschikbaar te stellen en aan de hand van de behoeftes veilig te stellen. Tijdens de ontwikkelingen van storage virtualisatie was ik bij deze organisatie vooral bezig te proberen een tiering model en beschikbaarheidmodel te introduceren, zodat er een onderscheid in de functionaliteiten werd gemaakt en daarop de dienstverlening kon worden aangepast. In verschillende sessies en op seminars heb ik dit gecommuniceerd, waardoor ik terug ben gevraagd in de commerciële organisatie om dit te verkondingen. In het begin als Pre-Sales consultant voor storage en inmiddels bij Inter Access als dedicated datamanagement consultant.ILM is voor mij het concept die ik gebruik om het datamanagement model voor klanten te ontwerpen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de verwachtingen, wensen en eisen en de interne en externe factoren (zoals wet en regelgeving) van de organisatie en deze te mactchen met de technische inrichting en het diensten model van de IT organisatie. Door een duidelijke priorisering wordt gesegmenteerd gebouwd naar een totale datamanagement inrichting zodat dit overzichtelijk blijft voor de gehele organisatie. Dit volgens een door mijzelf ontwikkelde BRAINS methodiek die zich richt op Business continuity, Recovery, Archiving, Information knowledge, Networking en Storage. Op dit moment ontwikkel ik bussines aangaande een revolutionaire enterprise storage oplossing welke data verplaatsing en beheer automatiseerd. Deze Fluid Data benadering is de toekomst van datamanagement. Na het begeleiden van een team van Storage (Sales) Specialisten bij een van de snelst groeiende storage vendoren in de markt heb ik een groot media bedrijf geholpen een cloud dienst te ontwikkelen voor niet Media klanten. Omdat storage blijft trekken heb ik me recentelijk gericht op de nieuwe storage ontwikkeling NVMe genaamd en help NVMe startups voet aan de grond te krijgen in Europa.

Vakkennis Vincent van der Linden

Functiegebieden

Commercie, Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Kantoorautomatisering, Marketing/promotie, Systeembeheer, Technisch ontwerp, Testen/implementeren en Training/opleiding.

Onderwerpen

Management, Datamanagement, Development, Cloud Computing, Internet, Infrastructuur, Datacenters, ICT-branche, Start-ups en Digital Workplace.

Methoden/frameworks

ISO-20000, ITIL, Prince2 en Big Data.

Programmeertalen/tools

HTML/CSS.

Software/hardware

Informatica, Joomla!, Linux, Mac (OS X), Novell, Unix, VMWare, Windows Azure, Windows Server en Wordpress.Computable Expert
Vincent van der Linden

Vincent van der Linden
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Leidinggevend
Functie: Bussines Development Nederland
Werkzaam bij: NVMestorage.com
Bedrijfsgrootte: 5-10 personen
Branche: ICT
Geeft leiding aan: 10 tot 25 personen

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 635 6.95
2 Ruud Mulder 1226 6.94
3 Henri Koppen 2654 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 302 6.73
6 Jaap van Belkum 269 6.71
7 P.J Westerhof LL.M MIM 361 6.69
8 Pa Va Ke 1504 6.66
9 Louis Kossen 814 6.65
10 Willem Oorschot 592 6.57
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.