Willem Joustra


Willem Joustra is een expert van Computable voor het topic Digital Workplace.

Willem Joustra, zo'n 25 jaar werkzaam in de automatisering, staat bekend als oorspronkelijk denker en visionair. Zijn jarenlange ervaring als consultant en docent heeft geleid tot opinies die pragmatisch en zeer "met beide benen in de modder" worden ervaren. Zijn benadering van automatisering uit de technische invalshoek weet hij keer op keer verrassend te vermengen met zakelijke aspecten. Door zijn studie Natuurkunde te combineren met Nederlands recht heeft hij zich een argumentatiewijze toegeëigend die rationeel en toch creatief is. "Er is een verschil tussen opinie en feit, mij boeit het laatste", zijn woorden die hem op het lijf zijn geschreven zijn. Dat hij daarbij de confrontatie niet schuwt heeft bij vele gelegenheden tot levendige discussies geleid. Binnen het vakgebied heeft hij de techniek van meerdere kanten ervaren waarbij projectleiderschap, beheer, IT management en ontwikkeling een combinatie hebben opgeleverd die weinig voorkomt.
Na zijn conclusie dat hardware beter werd in de afgelopen jaren, maar het gebruik ervan nauwelijks veranderde was zijn kennismaking met hardwarevirtualisatie een opluchting. In 2003 was hij evangelist voor VMware ESX, en verzorgde hij de eerste trainingen VMware ESX in Nederland.
Hoewel opgeleid bij IBM en HP heeft hij altijd zijn onafhankelijkheid behouden. Ongehinderd door merkenbelangen snijdt hij door de marketing praat, en brengt elk onderwerp naar haar essentie. Dat zijn blik verder reikt dan de horizon valt niet te ontkennen. "Het is niet altijd makkelijk om op de zaken vooruit te lopen, zeker niet als het erg lang duurt voordat je gelijk krijgt", is daarom een uitspraak die hem zo nu en dan ontvalt.

Vakkennis Willem Joustra

Functiegebieden

Applicatiebeheer, Beveiliging, Commercie, Consulting/advies, Database-engineering, Datacom/telecom, Functioneel ontwerp, Helpdesk/support, Management, Informatieanalyse, Kantoorautomatisering, Marketing/promotie, Kwaliteitszorg, Multimedia, Netwerk engineering/beheer, Projectmanagement, Research/wetenschap, Software-ontwikkeling, Systeembeheer, Technisch ontwerp, Testen/implementeren, Training/opleiding en Webmanagement.

Onderwerpen

Management, Outsourcing, Digital Transformation, Business Analytics, Datamanagement, ERP, CRM, Development, Cloud Computing, Internet, Mobility, Infrastructuur, Datacenters, Beheer, ICT-branche, Overheid, Onderwijs, Loopbaan, Maatschappij, Digital Workplace, Fintech, Digital Innovation en Big data.

Methoden/frameworks

Agile, ITIL, Prince2, Scrum, Big Data, Datawarehouse en DevOps.

Programmeertalen/tools

HTML/CSS en SQL.

Software/hardware

Citrix-software, Excel, Exchange, Linux, MySQL, Novell, PeopleSoft, SAP-software, SharePoint, SQL Server, Unix, VMWare, Windows Azure, Windows PC, Windows Server, Wireless, Wordpress, Salesforce, SCCM en Microsoft Dynamics.Computable Expert
Willem  Joustra

Willem Joustra
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Directie
Functie: Manager ICT TMO
Werkzaam bij: Fundament Services
Bedrijfsgrootte: Zelfstandig
Omvang ict-afdeling: 1 t/m 4 personen
Branche: Zakelijke dienstverlening
Geeft leiding aan: 1 tot 10 personen

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2783 6.80
3 Jack Jansonius 283 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 344 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 424 6.69
7 Pa Va Ke 1572 6.66