Pieter Offers


Pieter Offers is een expert van Computable voor de topics Management en Datamanagement.

Mijn naam is Pieter Offers en in mijn werkzame leven heb ik een duidelijke visie op verschillende ICT-onderwerpen ontwikkeld. Mijn expertise betreft de volgende onderwerpen ECM en (ICT) Management.

Enterprise Content Management
Ik ben sinds 2001 continu met het onderwerp ECM bezig geweest. In beginsel als ICT-manager van Pels Rijcken en Droogleever Fortuijn, waarbij ik een groot aantal projecten heb geleid en zo de basis van mijn kennis en ervaring omtrent ECM gelegd is.

Daarna ben ik in dienst getreden I.R.I.S. en later Capgemini. In deze tijd heeft het ontwikkelen van nieuwe concepten en ideeën omtrent ECM altijd voorop gestaan. Deze ideeën zijn veelal verwoord in strategische adviezen ten behoeve van onze klanten en presentaties tijdens al dan niet openbare evenementen. Met mijn ECM expertise en visie breng ik nieuwe onderwerpen onder de aandacht kan brengen en zorg regelmatig voor een levendige discussie.

Sinds april 2016 ben ik als partner manager bij OpenText werkzaam en onderhoud de relaties met onze belangrijkste resell en service partners. OpenText is de grootste onafhaneklijke ECM/EIM software leverancier.

ICT- Management
Binnen ICT management richt ik mij op de aspecten waar het gaat om daadwerkelijke alignment van de business met ICT. Ik ben van mening dat ICT vanuit de grondbeginselen “slechts iets facilitairs is” en net als een lift altijd moet werken. Kijken we naar organisaties en ICT Management dan is een permanente onderlinge afstemming tussen het primaire proces en de secundaire processen van essentieel belang. ICT-organisaties, van medewerkers tot management, moeten continu de organisatiebehoefte monitoren. Zij dienen te leveren wat gevraagd wordt en proactief te adviseren over hoe bedrijfsprocessen door ICT-toepassingen ondersteund, verbeterd of geoptimaliseerd kunnen worden.

Daarnaast mag minimaal eenzelfde inzet van de medewerkers en management in de primaire bedrijfsprocessen verwacht worden. Het gaat hierbij onder andere om korte- en langetermijnverwachtingen, visie en strategie. ICT mag nooit een drempel worden, maar mag best weleens als breekijzer gebruikt worden. Organisaties moeten echter wel leren denken in oplossingen en niet in systemen. Daarnaast moeten organisaties altijd openstaan voor nieuwe ontwikkelingen, systemen en technieken. Zij geven namelijk altijd voeding aan de organisatieontwikkeling. ICT Management en Alignment is in mijn ogen ook vooral een marketingfunctie voor deze nieuwe ontwikkelingen zodat het primaire proces deze niet “zomaar kan vergeten”.

Vakkennis Pieter Offers

Functiegebieden

Commercie, Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Helpdesk/support, Management, Informatieanalyse, Kantoorautomatisering, Marketing/promotie, Kwaliteitszorg en Projectmanagement.

Onderwerpen

Management, Digital Transformation, Datamanagement, ERP, CRM, Mobility, Infrastructuur, Beheer en ICT-branche.


Computable Expert
Pieter  Offers

Pieter Offers
Opleidingsniveau: HBO
Carrièreniveau: Senior Management
Functie: IT en ECM management specialist
Werkzaam bij: IT en ECM management specialist
Bedrijfsgrootte: 2-4 personen
Branche: ICT

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2798 6.80
3 Jack Jansonius 297 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 363 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 427 6.69
7 Pa Va Ke 1573 6.66
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.