Kees Groeneveld


Kees Groeneveld MBA is een expert van Computable voor de topics Management en Overheid.

Achtergrond: Lerarenopleiding Economische Wetenschappen en recht I/II (1988),
Hofam Controllers opleiding (1998),
Executive Master in Business Administration (MBA) (2000), Post Doc. eGovernment studie Erasmus Universiteit (2000)

Werkervaring:
Gestart als consultant bij Exact Automatiserig (1988); In 1990 naar Eniac/IBS/Consist eerst als consultant voor de Overheidsmarkt en later als projectmanager. In 1999 overstap naar Oracle als Business Development Manager voor de Public Sector. In 2004 als Senior Manager Business Development Benelux verantwoordelijk voor een team voor Public Sector, Banking, Retail, Hight Tech, Healthcare, Communications.
In 2007 als Sr. Business Unit Manager bij Inter Access, P&L verantwoordelijk. In 2009 als Senior Partner bij Xperts-4U BV (Sinds 2013 actief onder de naam: www.eSpecialisten.nl) actief specifiek voor beleid, ICT, leveranciersmanagement, blockchain, strategie en risicomanagement binnen de Public Sector. Als interim Manager voor SoZaWe (Divosa) leveranciersmanagement vormgegeven. Voor de Justitiele Informatie Dienst (JustID) interim management uitgevoerd vwb vormgeving en opzet management team, Vormgeving Expertisecentrum tbv ontwikkeling nieuwe functionaliteiten in het Centraal Digital Depot (CDD+) en het Waarmerk, Teken en ValidatieService Concept (WTVS), Inrichting en opzet scandiensten, vormgeven van regie-organisatie en het begeleiden van organisaties in het traject van omschakelen van papier naar digitaal werken tot en met de substitutieverklaring. Heeft 7 jaar leveranciersmanagement, ICT opdrachtgeverschap en leveranciersmanagement vorm en inhoud gegeven bij het Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten (KING), het nu huidige VNG Realisatie. Heeft voor de VNG een aantal projecten geprokken waar onder Grip op Informatie, Marktverkenning eDepots en Handreiking Elektronisch Handtekening en Zegels. Heeft nu zo'n 130 aanbestedingen begeleid en verzorgt regelmatig masterclasses en lezingen op het gebied van ICT-leveranciersmanagement. In November 2021 komt het boek uit: Reset de Gemeentelijke ICT.

Vakkennis Kees Groeneveld

Functiegebieden

Beveiliging, Commercie, Consulting/advies, Functioneel ontwerp, Management, Informatieanalyse, Marketing/promotie, Kwaliteitszorg, Multimedia, Projectmanagement, Research/wetenschap en Testen/implementeren.

Onderwerpen

Management, Business Analytics, Datamanagement, ERP, CRM, Cloud Computing, Security, ICT-branche, Overheid, Zorg, Loopbaan en Maatschappij.

Methoden/frameworks

Prince2.

Software/hardware

Excel, Informatica, iPhone/iPad, Joomla!, Oracle-software, PeopleSoft en Siebel.

Artikelen van Kees GroeneveldComputable Expert
Kees  Groeneveld

Kees Groeneveld MBA
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Directie
Functie: Programmamanager
Werkzaam bij: eSpecialisten BV
Bedrijfsgrootte: 5-10 personen
Omvang ict-afdeling: 5 t/m 9 personen
Branche: Advies/Consultancy
Geeft leiding aan: 10 tot 25 personen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2798 6.80
3 Jack Jansonius 297 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 363 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 427 6.69
7 Pa Va Ke 1573 6.66
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.